• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Jelena Živković

14.12.2020

15:54 >> 16:04

LENA KOVAČEVIĆ: Nestrpljiva sam, ČESTO PREVIŠE PRIČAM i opsesivno kupujem kapute!

Showbiz

LENA KOVAČEVIĆ: Nestrpljiva sam, ČESTO PREVIŠE PRIČAM i opsesivno kupujem kapute!

Podeli vest

Nestrpljiva sam, često previše pričam, veliki sam gurman, pravim palačinke na hiljadu načina, kaže džez pevačica Lena Kovačević, a priznaje nam i šta bi kod sebe menjala...

Džez pevačica, kompozitorka i tekstopisac Lena Kovačević proletos je zvanično postala deo međunarodne muzičke agencije i produkcijske kuće "Pasion Turka" kao muzičar sa Balkana. To je, kako je rekla, bio njen san iz detinjstva, da postane deo velike muzičke ekipe. Ova kuća sa sedištem u Madridu i Instanbulu sada je u svoj katalog svrstala i našu Lenu pored Lare Fabijan, Marize, LP, grupe "Boni M", Boni Tajler, grupe "Kul and d geng", Lus Kasal, Rendi Kraford, Paka de Lusije...

Nažalost, zbog korone, sve je stalo na muzičkoj sceni, ali Lena je sigurna da će uskoro ponovo pred publiku u Srbiji i van granica. U međuvremenu, vreme provodi sa suprugom Veljkom, sinovima Vukom i Teodorom. Najviše voli da odlazi u svoju poslastičarnicu i dželateriju koju je zajedno sa svojim suprugom, na radost dece, otvorila u Beogradu. Voli da pliva, da uživa sa porodicom, a za Ljubav i zdravlje kaže da mašta o životu na moru...

 

 

Šta ima novo kod vas? Da li ipak spremate neke nove pesme?
- U kontaktu sam sa agentima iz Turske i Španije i zajedno sa produkcijskom kućom "Pasion Turka" planiramo nove pesme. Takođe imam gotovo ceo album gotov i radujem se da ga uz nove pesme predstavimo početkom sledeće godine sa timom sa kojim divno radim punih pet godina.

Da se ne "kuva" ponovo neki duet poput onog sjajnog sa Markom Luisom?
- Mnogo volim duete. Prvo je tu duet iz filma "Nije loše biti čovek" (novi film dramaturga i reditelja Dušana Kovačevića, oca Lene Kovačević, prim. aut.), Bajagina pesma koju pevam sa Gordanom Kičićem, zatim jedna (obećavamo) sjajna pesma sa Eminom Jahović, a radujem se i duetu sa mojim kolegom iz Turske... Rano je još da pričamo o tome, jer je sad definitivno sve na čekanju.

Kako ste podneli ceo ovaj period bez druženja sa publikom?
- Rekla sam na jednom od par koncerata koje smo uspeli ove godine da realizujemo da, ako nas je ova godina ičemu naučila, onda je to da jedni bez drugih ne možemo.

 

 

Šta vas ovih dana okupira?
- Trudim se da ostanem pozitivna jer ne umem drugačije da živim, a ovo vreme nas zaista iskušava. Sklanjam se u sve ono što volim, bežim u to.

Kada se okrenete unazad - šta je bilo najteže na ovom vašem putu do zvezda?
- Vera, strpljenje, volim da sanjam, sanjala sam između ostalog i da se naš jezik i muzika koju pevam čuju negde daleko, recimo u Africi, na zapadu Evrope ili na super lokacijama u Istanbulu. Pesma "Cafe" je to uradila!
 

Kako sada, dok traje pandemija, izgleda saradnja sa muzičkom kućom iz Turske?
- Osnovni planovi su koncerti, trebalo je već da nastupam u Turskoj nekoliko puta, a otkazani su nam koncerti u Nemačkoj, Holandiji, Italiji. Tako da je plan da sa "Pasion Turka" i njihovom produkcijom nastavimo koncerte kao i povezivanje projektima za njihovo i naše tržište, Bože zdravlja.

 

 

Bili ste na naslovnim stranama turskih magazina? Koliko ste zapravo tamo popularni? Šta kažu Turci o vama?
- Ova 2020. bila je zaista naopaka na mnogo načina za celu planetu, a meni se poslovno ostvario detinji san - da budem pod istom kapom gde su i Buika, Mariza, LP, Pako de Lusija, Rendi Kraford, Lara Fabijan... Zatim, "Cafe" se sve više sluša u Turskoj i ljudi nam često šalju snimke odande, to je najvažnije. Magazini u Turskoj u kojima je izašla priča o ovoj pesmi i mom putu su zaista fantastični, nose kvalitet za koji sam se borila ovih godina, njihova podrška je za mene pravi podstrek.

Prošlo je dosta vremena od albuma sa Bajaginim pesmama, ipak, šta vam je on rekao kada je čuo svoje pesme u vašem aranžmanu?
- Dopali su mu se aranžmani jer su potpuno drugačiji. Danas uživamo da sviramo neke pesme sa "Džezera" uz moje singlove, kao i mnoge druge domaće i strane kavere.

Da li ste ovako zamišljali svoj muzički put?
- Kada počinjete da se bavite ovim poslom, u suštini se desi sve onako kako niste mogli ni da sanjate, a neki vaši lični planovi se menjaju u hodu. Nisam mislila o Africi i našem jeziku kad smo išli da snimamo "Cafe", a oduvek sam znala da je potrebna samo jedna pesma da neko razume vaš senzibilitet. Holandski muzičar DJ Bolijer i naši momci Divolly and Markward snimili su sjajnu verziju koja ima preko pola miliona strimova na Spotifaju za nekoliko meseci sa različitih strana sveta.

 

 

Da li ste kod sebe, u samom stvaranju muzike, primetili promenu otkada ste postali mama?
- Postavili su se prioriteti, postalo mi je mnogo toga jasnije i emocije su se produbile, to je sve mnogo pomoglo ovome što radim. Ovo je posao u kome bez pravih prioriteta možete lako, baš lako da se izgubite i da izgubite sebe... Divno je imati kome i čemu da se predamo, u šta da ulažemo, a sve je zasnovano na velikoj ljubavi i sve traži 100 odsto truda.

Kajete li se ipak malo što niste otišli dalje, u Njujork...
- Nikada, zaista, ne maštam o grandioznim stvarima. Danas sve više mislim o moru, o boravku uz more par meseci godišnje. Maštam o teget-beloj majci i stenama.

Umete li da pravite sladolede i kolače?
- Pravim palačinke odlično na 1.001 način!

Koliko ste vični u kuhinji, inače?
- Opsednuta sam hranom, celog života jedem pomalo a često. Volim mediteransku kuhinju i umem da pravim dobre paste i salate. O hrani bismo mogli dugo da pričamo...

 

 

Kako ste i posle dve trudnoće ostali vitki? Koji je to režim ishrane?
- Ozbiljan sam gurman i daleko sam od idealne ishrane jer volim sve. Posebno volim slatkiše i trudim se samo da imam meru, kad je izgubim, trčim nazad... Jedem pet puta dnevno.

Šta je za vas zdrav život?
- Održavanje balansa. Pre svega duhovnog, psihičkog, fizičkog. Ta trojka se ne održava lako.

Vežbate li? Kako ovih dana održavate kondiciju?
- Redovno plivam, plivanje i voda su mi velika strast.

Šta je vaša "bjuti" rutina? Kako se negujete?
- Volim proizvode za čišćenje kože i imam ih gomilu, zatim maske i serume i navikla sam odavno da svakakve tretmane izvodim sama, a sve ostalo prepuštam ljudima kojima godinama verujem.

Koji je vaš recept za dobar brak, osim onog koji ste "pokupili" od roditelja? Da li i kako ugađate svom suprugu? A on vama?
- Ne postoji recept, milion posto. Postoje duboke, iskrene emocije, postoje ljubav, želja i trud, i to je jedino što znam.

 

 

Kako biste opisali jednom rečenicom to što ste ćerka Dušana Kovačevića? Kada ste shvatili koliko je "veliki"?
- On je uvek bio nežan, brižan, pedantan, samo to sam uvek posmatrala i divila se njegovoj empatiji prema svakom živom stvorenju. Ume da opiše i proceni emocije, stanja i karaktere nepogrešivo u gotovo sekundi i to je ogroman talenat, mislim da bi bio fantastičan psiholog ili duhovnik, toliko razume čoveka. Tome sam se oduvek možda i najviše divila, njegov posao je odraz njegovog unutrašnjeg sveta. Volim taj svet.

Koji film je vaš omiljeni a da ga je potpisao Dušan Kovačević?
- "Balkanski špijun"!

Šta je vaša još neostvarena želja?
- Šest meseci godišnje živeti na moru, put oko sveta za godinu dana... Više je u vezi sa atlasom.

Šta bi ste kod sebe promenili, koju osobinu, naviku?
- Nestrpljiva sam, često previše pričam i opsesivno kupujem kapute.

VODITELJKA JUTARNJEG DUGE NOGE ISTAKLA U PRVI PLAN! U OVOM izdanju se pojavila pred KAMERAMA - nikad LEPŠA! (FOTO)

KAO VINO! Kajli Minog u 52. pozirala u ogrtaču - NOGE ZA DESETKU! (FOTO)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija