• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2019

09:56

ZA ISKUSNE GURMANE! Baklava sa Gud pistaćima

Recepti

ZA ISKUSNE GURMANE! Baklava sa Gud pistaćima

Podeli vest

Probajte ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan turski dezert sa Gud pistaćima i sigurno se nećete pokajati

SASTOJCI:


30 listova kora za pitu
350 g maslaca
400 g Gud pistaća

dve kašike šećera
ZA SIRUP:
četiri šolje vode
tri šolje šećera
sok od pola limuna


PRIPREMA:


Pomešati 300 grama sitno seckanih Gud pistaća sa šećerom. Pleh premazati sa malo otopljenog maslaca, pa staviti prvu koru. Premazati maslacem, pa prekriti drugom korom. Postupak ponavljati sa narednih 16 kora. Odozgo rasporediti fil od pistaća i šećera, pa prekriti preostalim korama (svaku premazati maslacem). Iseći na kocke, preliti preostalim maslacem, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Skuvati sirup od šećera, vode i soka od limuna, preliti preko gotove baklave, posuti preostalim Gud pistaćima, ohladiti i poslužiti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija