• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2019

11:27

SIROVI BRAUNIJI! Spoj koji će vas ostaviti bez daha!

Recepti

SIROVI BRAUNIJI! Spoj koji će vas ostaviti bez daha!

Podeli vest

Sigurno nikad niste probali braunije sa ovako specifičnim sastojcima

Sastojci:

270 g međol datule
bez koštica
90 ml začinskog ruma

80 g semenki konoplje
100 g mlevenog badema
50 g 100% kakao praha
1 mahuna vanile prepolovljena bez semenki
1 limun
fino narendana kora
2 kašike iseckane makadamije
2 kašike kakao mrvica

Za preliv:

125 ml kokosovog ulja
0.5 sitno iseckanih listova lavande
50 g 100% kakao praha
2 kašike javorovog sirupa
1 kašika pčelinjeg polena (po želji)
5 cvetova lavande ili latica ruže (po želji)

Priprema:

Obložiti četvrtast pleh veličine 20cm papirom za pečenje. Natopiti datule u rumu najmanje 10 minuta, pa ih samleti u mlinu zajedno sa semenkama konoplje, dok se sve ne sjedini.


Dodati mleveni badem, kakao, semenke vanile i koru limuna. Samleti dok se ne sjedini i postane mekano. Prebaciti u posudu i izgnječiti makadamiju i kakao mrvice. Kašikom prebaciti u pripremljeni pleh i poravnati površinu. Ostaviti u frižider najmanje 2 sata dok se ne stegne, ili u zamrzivač na 15 minuta, ukoliko žurite.

Za preliv, blago ugrejati kokosovo ulje sa lavandom u šerpi, skinuti ga sa vatre i ostaviti sa strane 5 minuta. Prosejati kakao prah, dodati javorov sirup i mešati dok se sve ne sjedini.

Sipati preliv na testo braunija i staviti u frižider na 10 minuta. Iseći na kockice i servirati. Ukrasiti sa malo pčelinjeg polena i laticama sveže lavande ili ruže, po želji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija