• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serpica.net

01.10.2019

13:13

(VIDEO) DOMAĆA PROJA SA SIROM! Ukusan doručak ili večera

Recepti

(VIDEO) DOMAĆA PROJA SA SIROM! Ukusan doručak ili večera

Podeli vest

Najbolji recept za proju sa sirom. Savršeno se seči, sočna i mekana sa sitnim rupicama. Možete je služiti uz svaki obrok

Sastojci:

Merite sa šoljom od 200 ml (šolja za čaj)

– 2 šolje kukuruznog brašna

– pola šolje belo brašna
– 3 jaja
– 1,5 šolja jogurta
– pola šolje ulja
– 1,5 kašičica soli
– 1 prašak za pecivo
– 300 g sitnog sira

Priprema:

Umutite jaja pa dodajte so, ulje, jogurt. Promešajte. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Bitno je da nema grudvica, slobodno možete koristiti mikser. Potom sir, najbolje ga je umešati kašikom jer kada se ispeče ostaće sitni komadići sira. Tepsiju prečnika 30 cm. (može i četvrtasta samo da nije jako velika) namažite uljem i pospite brašnom. Istresite proju i pecite je u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta ili dok ne vidite da je fino potumenila a iznutra pečena. Prijatno!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija