• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bonapeti.rs

05.10.2019

12:41

JESEN JE UVELIKO STIGLA! Ovako se priprema turski čaj

Recepti

JESEN JE UVELIKO STIGLA! Ovako se priprema turski čaj

Podeli vest

Jedan od najpopularnijih napitaka na svetu je čaj. U Turskoj je posebno popularan, jak turski čaj. On će vam biti ponuđen gde god da budete u Turskoj. Tradicija kaže da se čaj servira nakon svakog obroka

Turski čaj je najobičniji crni čaj, ali pripremljen po posebnoj tehnologiji. Kod nas se prodaje u različitim pakovanjima i veoma je lako da ga nabavite.

Kako da napravimo turski čaj u domaćim uslovima?

Za pripremu turskog čaja treba da obezbedite dva čajnika ili dupli čajnik.

Donji deo duplog čajnika ili jedan čajnik napunite vodom. Nakon toga se u gornji deo duplog čajnika ili u drugi čajnik stavlja 5 kašika crnog čaja ili oko 20 g čaja i sipa se oko 200 ml vode. To je takozvani rinfuz.

Dupli čajnik se sklapa, a ako koristite dva posebna čajnika, stavljate jedan preko drugog, a pri tome treba da pazite da čajnik sa crnim čajem bude odozgo.

Foto: Pixabay

Sve stavite na laganu vatru. Ostavite da voda provri. Neophodno je da sačekate oko 15-20 minuta. Čim voda u donjem čajniku proključa, skinite ga sa vatre. Ostavite ga po strani oko 1 minuta. Ovo je neophodno da se proces kuvanja vode zaustavi.

(VIDEO) RAFAELO KUGLICE! Poslastica koju svi obožavamo

U čaše, u koje ćete sipati gotov čaj, obavezno stavite metalne kašičice. To se radi zbog toga što su metalne kašičice dobar provodnik toplote. Kada ih stavite, izbegavate da vam se slome čaše od vrelog čaja.

U pripremljene čaše se sipa malo od čaja koji je pripremljen. Nakon toga se razređuje vodom iz donjeg čajnika po želji.

Turci vole da jaki čaj bude zaslađen medom ili šećerom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija