• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rsmleko

02.11.2019

23:25

RECEPT ZA OVU PITU OD BUNDEVE JE VRLO JEDNOSTAVAN, a uživaćete u svakom zalogaju!

Recepti

RECEPT ZA OVU PITU OD BUNDEVE JE VRLO JEDNOSTAVAN, a uživaćete u svakom zalogaju!

Podeli vest

Slasno parče pite se savršeno uklapa u jesenju idilu, a najomiljenija verzija je svakako ona od bundeve...

Sastojci: 250 g brašna, 50 g šećera, pola kašičice soli, 125 g putera, jaje, 2 kašike mleka. Za fil: 500 ml mleka, 500 g bundeve, 200 g šećera, 2 jaja. 

Priprema: Obložite kalup papirom za pečenje. Pomešajte brašno, so i šećer, dodajte na kockice iseckan hladni puter i izmešajte ovu smesu sa prstima, dok testo ne bude nalik krupnim mrvicama. Zatim dodajte jaje i mleko i brzo zamesite loptu od testa. Umotajte je u plastičnu foliju i ostavite na pola sata u frižideru.

Iseckajte bundeve za fil na male kockice i stavite u vežu šerpu, zajedno sa mlekom. Dodajte šećer i začine i stavite da se kuva na laganoj vatri dok bundeva ne omekša (oko 15 minuta) mešajući da ne zagori. Kada bundeva omekša, izmiksajte je štapnim mikserom. Ostavite fil da se ohladi i dodajte umućena jaja.



Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite testo iz frižidera, istanjite ga i obložite kalup. Izbockajte dno viljuškom i stavite sve na deset minuta u zamrzivač. Izvadite testo iz zamrzivača, poklopite ga folijom i pecite deset minuta. 

Izvadite pečeno testo i smanjite rernu na 160 stepeni. Sipajte fil i pecite sve zajedno pola sata. 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija