• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bonapeti.rs/informer.rs

29.11.2019

17:59

KAKO SE ŽELIRA VOĆE ZA TORTU? Evo šta je sve potrebno!

Recepti

KAKO SE ŽELIRA VOĆE ZA TORTU? Evo šta je sve potrebno!

Podeli vest

Torta sa želiranim voćem je omiljeni desert mnogima, ali kako da napravimo želirano voće

To nije previše težak zadatak, jednostavno treba da se pridržavate nekih osnovnih koraka. Torta ukrašena želiranim voćem izgleda veoma efektno i lepo. Za ovaj zadatak treba da odaberete voće, a potreban vam je i želatin.

Foto: Pixabay

Rastvorite želatin u hladnoj vodi – na 10 g želatina ide 1 kašičica vode. Kada želatin nabubri, istopite ga na pari na veoma slaboj vatri. Pazite da nikako želatin ne proključa. Dobro rastvoreni želatina ćete prepoznati lako, jer treba da izgleda kao prozračni sirup.

PRAVI SE BRZINOM MUNJE, OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA Ova torta je BOMBA ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE

Preko pripremljene torte poređajte dobro očišćeno i oprano voće – možete ga naseckati ili da ga ostavite celo, sve zavisi od vas lično i od veličine voća. Nakon toga, lagano i pažljivo prelijte voće tečnošću, koje treba da ima dovoljno da prekrije sve.

Foto: Pixabay

Druga varijanta je da pripremljeni želatin promešate sa malo žećernog sirupa ili sirupa iz kompota i da tom smesom pažljivo prelijete poređano voće koristeći malu kašiku.

KOLAČ OD VRUĆEG MLEKA! Klasika koja ne izlazi nikada iz mode!

Ako želite da želirate u slojevima – naprimer, red jagoda ili trešanja prelijte sirupom od želatina, pa zatim proceduru ponovite. najbolji način da želirate tortu, koja je ukrašena svežim voćem, je da je premazujete četkicom. Tako će ostati svežina voća, a torta će izgledati prelepo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija