JEDITE IH BEZ GRIŽE SAVESTI! Tri ideje za savršene slatkiše bez šećera! (RECEPT)

Shutterstock

21:36 Recepti 0

evaija.com/informer.rs | 08. 12. 2019.

JEDITE IH BEZ GRIŽE SAVESTI! Tri ideje za savršene slatkiše bez šećera! (RECEPT)

Zamislite da postoje ukusni slatki zalogaji koji se mogu jesti bez osećaja griže savesti. Sladite se i ne opterećujete kilažom, narušavanjem zdravlja, nivoom holesterola, nedostatkom minerala i vitamina. Možete ih slobodno dati deci i dragim gostima.

Ne brinete o štetnosti belog šešera, brašna, mleka, o sadržaju glutena, laktoze, jer ovde toga nema! "Najgore zaslađivače" koje u ovim receptima možete da nađete su kandirano voće ili med, što je u odnosu na beli šećer složićete se daleko zdravija varijanta.

Pixabay

Izdvajamo za vas ukusne recepte i veoma jednostavne za pripremu. 

  • ŠTANGLICE

SASTOJCI:

  • 1 šolja kokosovog ulja (rastopljenog),
  • ¾ šolje mlevenog rogača,
  • 2 kašike agavinog sirupa za vegane
  • 1 šolja mešavine: suvog grožđa, seckanih oraha, kokosovog brašna… 

PRIPREMA:

Pomešajte sve sastojke, pa rastanjite dobijenu smesu na tacnu obloženu masnim papirom. Kolač ostavite u frižideru da se stegne  oko 15-20 minuta, a potom ga izlomite i uživajte u ovoj zdravoj i ukusnoj poslastici! Ako vam se ovaj slatkiš ipak učini sladak, slobodno izbacite suvo grožđe, a povećajte kokosovo brašno.

ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽAMA BEZ BRAŠNA! Savršenstvo ukusa koje se večno pamti!

  • BOMBICE

SASTOJCI:

  • 1/2 šolje kokosovog ulja,
  • 3 velike kašike putera od kikirikija ili putera od badema (može i oba),
  • 2 velike kašike agavinog sirupa ili 2 kašike meda,
  • malo cimeta ili vanile,
  • jedan rol bar bez šećera (kupite u zdravoj hrani ili napravite sami od kornfleksa, meda, semenki…).

PRIPREMA:

A sada pomešajte sve sastjoke i dobro ih promešajte da se izjednače ulje, puter i sirup (med). Važno je da vam bombice ne budu previše tečne, jer će tako agavin sirup ostati na dnu, ali ni previše čvrste da biste mogli da ih sipate u kalup. Rol bar izlomite na sitne delove i stavljajte u kalup koji želite.

  • PUDING S CRVENIM VOĆEM

SASTOJCI:

  • šolja pahuljica amaranta (pirinča ili prosa),
  • 1/2 šolje tapioke (brašna ili u granulama),
  • 1 šolja biljnog mleka,
  • 1 kašika agavinog sirupa (ili meda za vegetarijance),
  • 2 kašike crvenog bobičastog voća,
  • 1 zrela banana,
  • malo kokosovog brašna za ukrašavanje i
  • malo kokosovo ulja, po želji.

PRIPREMA:

Pomešajte brašno tapioke s 1/2 šolje biljnog mleka i razmutite ga, a potom sve zagrejte na niskoj temperaturi. Pred kraj dodajte izgnječenu bananu i agavin sirup.

Temperatura bi trebalo da bude veoma niska, jer nije nam cilj da skuvamo tapioku, već da je razmekšamo kako bismo napravili puding od nje. Doručak bi ipak, trebalo da bude više sirov, nego termički obrađen.

NAPRAVITE SAMI! Ako iz bilo kog razloga ne pijete kravlje mleko, BADEMOVO je odlična zamena! (RECEPT)

Sastojke možete slagati po bojama ili možete poređati najpre, sve bele sastojke i na kraju ih, ukrasite crvenim bobičastim voćem. I jedna i druga varijanta su veoma lepe, a ukus je naravno, isti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]