IDEJA ZA SAVRŠENU VEČERU NA BRZAKA! Testenina sa spanaćem i tri vrste sira

pexels.com

19:56 Recepti 1

mono.rs/informer.rs | 09. 12. 2019.

IDEJA ZA SAVRŠENU VEČERU 'NA BRZAKA'! Testenina sa spanaćem i tri vrste sira

Ukusno jelo u čijem ćete pripremanju uživati jer ne zahteva previše truda ni vremena. Isprobajte ovaj jednostavan recept za školjkice ili neku drugu pastu zgodnu za punjenje sa spanaćem i sirom...

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1/2 kg roštiljske kobasice

2 kašičice sušenog origana

JEDITE IH BEZ GRIŽE SAVESTI! Tri ideje za savršene slatkiše bez šećera! (RECEPT)

1/2 kašičice mlevene crvene paprike

800 g paradajz pelata (2 konzerve)

soli i bibera po ukusu

Pixabay

PARADAJZ ČORBA SA PAVLAKOM! Idealna za hladne dane!

300 g zamrznutog spanaća, odleđenog i oceđenog

450 g testenine, krupnih "školjki"

450 g rikote

2 šolje narendane gaude

NAJSOČNIJE ŠNICLE ISPEČENE NA LUKU - ručak nakon koga ćete PRSTE DA POLIŽETE!

veza svežeg bosiljka, sitno iseckanog

200 g mocarele, isečene na komade

Pixabay

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju, pa stavite kobasicu, isečenu na manje komade. Ostavite da se proprži pet do osam minuta, izdrobite viljuškom, pa dodajte pelat, origano, malo soli i bibera i mlevenu crvenu papriku. Kuvajte na srednjoj vatri dok sos ne počne da se zgušnjava, 10 do 15 minuta, pa dodajte i spanać. U međuvremenu, testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije. 

POSNO 'NA KAŠIKU'! 10 najlepšiih zimskih čorbi!

U većoj činiji, pomešajte rikotu, gaudu i bosiljak, pa sve stavite u kesu za zamrzivač, sa koje ste odsekli jedan ćošak, tako da možete da filujete školjkice. Sos prespite u pleh za đuveč, pa odozgo ređajte školjkice, dodajući u svaku otprilike kašiku mešavine sira. Odozgo pospite mocarelom, pa stavite u rernu i pecite dok se sir lepo ne otopi i poprimi zlatnožutu boju. Služite toplo, posuto svežim bosiljkom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]