Pomislićete da je čokolada sa mehuricima, ali nije! Ovo je neobičan KARLOVAČKI HLEB, Evo kako ga možete napraviti!

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja

18:29 Recepti 0

informer.rs | 11. 12. 2019.

Pomislićete da je čokolada sa mehuricima, ali nije! Ovo je neobičan KARLOVAČKI HLEB, Evo kako ga možete napraviti!

Savršen za praznične trpeze

Karlovački hleb, kada baš želite nešto posebno i drugačije. Obzirom da je ovo kukuruzni, raženi, odnosno mešani hleb, na isti način možete pripremiti sa bilo kojim brašnom. 

Obradujte vaše ukućane za praznike ili nedeljni ručak!

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja


Za Karlovaćki hleb vam je potrebno:

300 gr. glatkog brašna
300 gr. raženog brašna
100 gr kukuruznog brašna
15 gr soli
20 gr. svežeg kvasca
10 gr. šećera
100 ml mleka
300 ml jogurta
50 gr. masti

Za premazivanje:

1 jaje
semenke po želji

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja

Priprema:

Kvasac, ostavite da naraste sa mlekom i šećerom. Smesu sa brašnom podelite na dva dela pa u jedan dodajte 300 ml. jogurta i 50 gr. masti, a zatim i kvasac. Promešati pa dodati polovinu od preostalog brašna i ponovo promešati. Sada ide i svo preostalo brašno. Umesiti testo! Testo je veoma tvrdo. Par puta ga lupite u činiji ili na stolu. Ostavite ga na 45 minuta.

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]