NE ZABORAVITE NA PODVARAK! Pored sarme on je odličan izbor za novogodišnju trpezu! (RECEPT)

Printscreen You Tube

22:15 Recepti 0

recepti.com/informer.rs | 29. 12. 2019.

NE ZABORAVITE NA PODVARAK! Pored sarme on je odličan izbor za novogodišnju trpezu! (RECEPT)

Ovo jelo je odlično za hladne zimske dane. Ako dosad niste osmislili novogodišnju trpezu, evo ideje, jer je podvarak, pored sarme tradicionalno jelo za praznike...

SASTOJCI:

  • 1,5 kg kiselog kupusa ribanjca
  • 500 g dimljenih rebara
  • 500 g svežih svinjskih rebara
  • 500 g vratne krmenadle
  • 300 g crnog luka
  • po ukusu mleveni crni biber
  • začinska crvena paprika
  • suvi biljni začin
  • 4 pune kašike masti
  • 3-4 komada lovorovog lista
  • 4-5 zrna crnog bibera

PRIPREMA:

Kupus izperemo u vodi i ocedimo (da nebih bio prekiseo), ređamo u šerpu red kupusa, pa preko poređamo meso, pospemo naseckanim crnim lukom i začinimo po ukusu. Po ukusu stavimo lovorov list i biber u zrnu.

Pixabay

Pokrijemo preostalim kupusom i pospemo sa preostalim crnim lukom, začinimo još malo stavimo mast i nalijemo vodom da ogrezne.

Kuvamo na tihoj vatri oko 2 sata ne mešajući samo malo prodrmamo šerpu.

(VIDEO) BEZ MLEKA I JAJA! Posni kolač sa pekmezom i jabukom



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]