• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: becook.com/informer.rs

14.12.2019

21:39

PRSTE DA POLIŽEŠ! Makarone sa puuuno sira, gotove za čas! (RECEPT)

Recepti

PRSTE DA POLIŽEŠ! Makarone sa puuuno sira, gotove za čas! (RECEPT)

Podeli vest

Recept se brzo pravi, ne koristi se rerna, a makarone su sočne i ukusne!

SASTOJCI:

  • 140 g makarona
  • po ukusu soli
  • 20 g brašna
  • 120 g edamera
  • 30 g maslaca
  • 240 ml mleka
  • biber

PRIPREMA:

U posudi srednje veličine, zagrejte vodu i dobro je posolite. Kada voda proključa, dodajte makarone. Pridržavajte se vremena kuvanja testenina, koje je uvek označeno na ambalaži.

Makarone kuvajte dok nisu oko 80 procenata kuvane. One će se kasnije dokuvati kada ih prebacite u posudu sa sosom. Time izbegavate da se makarone prekuvaju kada ih kasnije pomešate sa vrućim sosom.

Na tihoj vatri, u posudi srednje veličine, istopite maslac. Dodajte brašno i pržite na blagoj vatri oko 2-3 minuta.

Pošto je zaprška spremna, manju količinu mleka, otprilike 1/4 od ukupne količine mleka, sipajte u zapršku i brzo mešajate. Mešajate sve dok ne dobijete homogenu smesu. Postepeno dolijte ostatak mleka, uz neprekidno mešanje.

ŠOK PRIZNANJE! Bivša ljubavnica Miroslava Ilića: Na sinu sam SLOMILA STOLICU, a ćerki sam LUPALA ŠAMARE!


Pojačajte vatru dok mleko ne proključa, kuvajte sos nekoliko minuta. Što duže budete kuvali, sve više vode će ispariti, pa samim tim i Vaš sos će biti gušći. Sos ne treba da bude suviše gust. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.

MUSAKA SA TIKVICAMA! Da bi ručak bio perfektan, narendajte kačkavalj i uživajte! (RECEPT)


Na kraju dodajte makarone i promešajte. Ukoliko makarone nisu potpuno skuvane, toplota sosa će ih dokuvati, ali ako je potrebno kuvajte smesu na vatri još neko vreme.

Posolite i pobiberite po ukusu.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija