• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

15.12.2019

12:34

ŠTA KUVATE DANAS? Egzotične falafel ćuftice sa kimom!

Recepti

ŠTA KUVATE DANAS? Egzotične falafel ćuftice sa kimom!

Podeli vest

Falafel ćuftice od pasulja ili lebelebija sa raznim biljkama i začinima su poreklom iz Libana i Palestine, a danas su deo kuhinja celog bliskog istoka i severne Afrike...

Potrebno je:

- 240 g leblebija

- 100 crnog luka

- 2 čena belog luka

NAPRAVITE VASINU TORTU! Poslastica sa dugom istorijom i poznati srpski brend nastao u Paraćinu!

- 2 kašike peršunovog lišća

- kašika listova korijandera

- 1/4 kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

KULEN PO DOMAĆOJ RECEPTURI! Domaće je najbolje!

- kašičica soli

- prstohvat mlevenog bibera

- ulje za prženje

Foto: Pixabay

POSNO, A SLASNO! Salata sa flekicama i kukuruzom šećercem!

Priprema: U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, crni luk, čenove belog luka, seckani peršun i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve dobro usitnite. Smesu ostavite da stoji sat-dva, a zatim vlažnim rukama od nje napravite kuglice veličine oraha. Pecite ih u dubokom, dobro zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Služite sa humusom, pečenim povrćem ili lepinjama.

Prijatno!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija