DA LI STE PROBALI LAŽNI BUREK?! Zapečeni makaroni u jogurtu - brz i jednostavan RECEPT za svaki obrok (FOTO)

youtube printscreen/ Tomina Kuhinja

10:31 Recepti 0

kuvajmo-blogovski | 16. 12. 2019.

DA LI STE PROBALI "LAŽNI BUREK"?! Zapečeni makaroni u jogurtu - brz i jednostavan RECEPT za svaki obrok (FOTO)

Bez razvlačenja kora, možete ga poslužiti uz kiselo mleko ili pavlaku

Sastojci:

pakovanje makarona od 400-500 gr
2 čaše kisele pavlake (2x180gr)
1 l jogurta
3 jajeta
možda 1-2 dcl mleka (u tekstu pišem zašto)
1 kašika soli
1/5 dcl ulja
150 gr pečenice
150 gr trapista, edamera ili slično

RECEPT ZA NAJSAVRŠENIJU PITU! Ovo su trikovi iskusnih domaćica!

youtube printscreen/ Tomina Kuhinja

Priprema:

U šerpi pomešajte kiselu pavlaku, jaja, ulje, so. Dolijte jogurt, mešajući žicom. Sipajte makarone u jogurt, pomešajte. E sad, ako vam makaroni nisu pokriveni, dolijte mleka toliko da tečnost potpuno prekrije makarone.

Ovako pripremljene makarone stavite da se kuvaju na srednjoj jačini ringle. Kada jogurt provri (tj. cela mešavina), počeće da se stvaraju sitne grudvice, nalik siru. To je dobro. Kuvajte dok makaroni ne omekšaju, ali ne moraju biti potpuno kuvani.

U pekač (ako nije nelepljive površine) stavite papir za pečenje, pa prekrijte dno makaronima, otprilike trećinom mase. Poslažite preko njih tanko sečenu pečenicu. Prekrijte drugom trećinom makarona. Sad poslažite tanko sečen trapist (ili neki drugi tvrdi sir). Sipajte preostale makarone i poravnajte ih.

PILEĆE ROLNICE SA MOCARELOM I SPANAĆEM! Ukusne i slasne, a uz OVAJ PRILOG su još bolje!

Pekač poklopite ili prekrijte folijom i pecite makarone tako poklopljene 20-tak minuta na 200°C. Onda ih otklopite, skinite foliju, pa zapecite dok ne porumene. Nemojte ostaviti baš jako dugo, da vam se ne bi sasušili i postali jako hrskavi na površini (sem ako baš tako volite).

Pečene makarone prekrijte tacnom, pa prevrnite da, kao torta, ispadnu na istu. Ostavite ih 15-tak minuta da se prohlade, lakše ćete ih iseći.

youtube printscreen/ Tomina Kuhinja

Ovako zapečene makarone možete poslužiti klot, a možete i uz kiselo mleko, pavlaku, kečap...



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]