• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir

31.12.2019

18:25

ZAGREJTE SE UZ KUVANO VINO! Ovaj recept NISTE PROBALI!

Recepti

ZAGREJTE SE UZ KUVANO VINO! Ovaj recept NISTE PROBALI!

Podeli vest

Večeras se dočekuje Nova godina, pa je idealan trenutak da se opustite uz koju "čašicu" više omiljenog alkoholnog pića. Predlažemo vam da napravite kuvano vino i uživate sa dragim osobama u njegovom čarobnom, novogodišnjem ukusu

1 l vina (crnog ili belog)
2 dl vode

1 limun,
pomorandža ili klementina
3 kašike šećera
2 štapića cimeta
2 zvezdice anisa
10 karanfilčića
pola štapića vanile

Foto: Pixabay

Priprema:

1. Vino sipajte u lonac i dodajte čašu vode, zvezdicu ili dve anisa, štapiće cimeta, karanfilčiće, šećer i četvrtinu štapića vanile (tupom stranom noža istisnite jezgro, pa sipajte u napitak).

PILA JE ČAJ IZ KESICE SVAKOGA DANA, a onda je OTKRILA ŠTA SE U NJIMA KRIJE I ŠOKIRALA SE

2. Isecite nekoliko kriški voća (neprskanog ili oljuštenog) i iscedite sok od pomorandže (limuna ili klementine) pa ga procedite (da ne bi plivali komadići pulpe). Sok i kriške voća dodajte vinu, kuvajte do vrenja pa sklonite s vatre.

3. Servirajte u providnim šoljama za čaj i ukrasite zarezanom kriškom pomorandže koju ćete staviti na ivicu čaše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Recept

pre 4 godine

Za mene licno, kuvano vino je ono, koje ja nazivam "seljacko", a piju ga poznavaoci i ljubitelji. Ovako skuvano je jedna od mnogih varijanti, koje se mozda nece toliko dugo pamtiti i recept prenositi generacijama, godinama. Necu da ih komentarisem, samo bih jedno napomenuo, a to je, da ako je autor ovoko skuvanog vina napisao, "... kuvajte do vrenja..." i mislio bas do vrenja, ali ne da provri. Ako provri...? Nece to biti to. Mozda ce ovi dodaci pokriti to, ali ce se izgubiti ona prava car "seljackog, dobrog, kuvanog vina".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija