• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

14.01.2020

09:06

DA OMILJENI DORUČAK BUDE JOŠ UKUSNIJI - Genijalni trikovi za najfiniji omlet!

Recepti

DA OMILJENI DORUČAK BUDE JOŠ UKUSNIJI - Genijalni trikovi za najfiniji omlet!

Podeli vest

Jedno od elegantnijih jela s jajima je zasigurno omlet. Naizgled jednostavna palačinka od jaja zahteva tehniku koju nije teško svladati, a ako se i dogodi, svaka greška će sigurno biti ukusna

Omlet mora da bude raskošan, kremast i uvek sveže pripremljen. Donosimo vam nekoliko tajni uz pomoć kojih ćete usavršiti tehniku pečenja omleta.

VAGA NE LAŽE! Smršajte uz ZDRAVI SMUTI nakon božićnih praznika!

DŽABA STE KREČILI! Ovi lekovi i hrana NISU KOMPATIBILNI!

 

1. Dobro umućena jaja

Ne moramo da napominjemo kako je bitno da su jaja sveža, a još je bitnije da su dobro izmućena – glatka, kako bi se jednako ispekla.

2. Punjenje pripremite pre pečenja

Omlet se jako brzo peče pa je potrebno imati spremno punjenje kako vam omlet ne bi dugo bio na toganju. Puniti ga možete sirom, šunkom, povrćem…

3. Teflon 

Kako bi se omlet jednako ispekao i kako biste mogli da ga srolate u oblik omleta, bitno je imati tiganj s nelepljivom površinom poput teflona ili keramike.

NIŠTA IZ KORENA! 3 jednostavna načina da DRASTIČNO POBOLJŠATE svoje ZDRAVLJE!

4. Umerena temperatura

Tiganj ne sme da bude prevruć i jaja se moraju peći postepeno, kako bi ostala kremasta i sočna.

Foto: Pixabay

Isprobajte recept za omlet uz ove tajne, sigurni smo da će rezultat biti ukusan.

Sastojci: 2 velika jaja, ½ kašičice soli, ½ kašičice bibera, kašičica putera, punjenje po želji: narendani sir, pečurke ili sveže povrće.

SLATKI VS OBIČNI KROMPIR! U čemu je razlika i KOJI JE ZDRAVIJI? (RECEPT)

Priprema: Ako ćete praviti omlet s punjenjem, pripremite ga unapred. Jajima dodajte so i biber i dobro umutite viljuškom ili mutilicom. Na laganu vatru stavite tiganj se greje. Dodajte puter i pustite da se postepeno otopi. Kada je puter otopljen, izlijte jaja u tiganj i pustite da se lagano peče. Kada na površini ne bude bilo više tečnosti, možete dodati punjenje i preklopiti u oblik polumeseca. Ugasite vatru i pustite još nekoliko minuta da se svi sastojci punjenja zagreju na već toplom tiganju. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija