• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

14.01.2020

10:23

ZA PRAVE DOMAĆICE! Evo kako se pravilo odmrzava piletina

Recepti

ZA PRAVE DOMAĆICE! Evo kako se pravilo odmrzava piletina

Podeli vest

Najbolje, najzdravije i najbezbednije je jesti sveže pileće meso. Ali tempo života nam često to ne dozvoljava i nemamo uvek vremena niti mogućnosti pre pripreme obroka otići u prodavnicu ili mesaru

Pileće meso se brzo zamrzne, ali se dugo odmrzava. Zato, ukoliko morate odmah da pripremite jelo, meso nikako ne odmrzavajte u vrućoj vodi, već koristite mikrotalasnu rernu. Ukoliko pak imate malo više vremena, zamrznuto meso je nabolje odmrznuti u frižideru, jer je to najbolji način odmrzavanja mesa. Naravno, pri tome morate uzeti u obzir da je meso iz zamrzivača potrebno izvaditi dan ranije. Iskusne domaćice obično to rade veče pre pripremanja obroka. Treći način odmrzavanja je odmrzavanje u hladnoj vodi, pri čemu vodu treba menjati svakih 30 minuta, što zna biti prilično zahtevno.

SLATKI VS OBIČNI KROMPIR! U čemu je razlika i KOJI JE ZDRAVIJI? (RECEPT)

(VIDEO) SALATA MIMOZA! Veoma brza i jednostavna za pripremu!

Foto: Printscreen You Tube

Zašto odmrzavanje na sobnoj temperaturi i u toploj vodi nije primereno?

Brzo odmrzavanje zamrznutog pilećeg mesa smanjuje njegov kvalitet. Temperatura izmedu 5 i 60ºC predstavlja idealne uslove za razmnožavanje bakterija. Tako odmrzavanjem u toploj vodi i na sobnoj temperaturi ne dobijate na vremenu, nego se izlažete riziku zaraze štetnim bakterijama. Posebno tokom letnih meseci.

OBAVEZNI KOLAČI ZA MALI BOŽIĆ: 3 recepta za VASILICE!

DELIKATESI OD OSTATAKA MESA! Najbolje ideje da očistite frižider! NIŠTA SE NE BACA!

Kada meso zamrzavate, vodite računa da zamrznete odgovarajuće porcije mesa, jer jednom odmrznuto meso ne sme se ponovno zamrzavati. Tokom vrelih letnjih meseci, preporučujemo pripremu svežeg pilećeg mesa, jer je za zamrznuto meso leti presudan prevoz od prodavnice do kuće.

Zabluda je uverenje da je rok trajanja zamrznutog mesa neograničen. Maksimalno preporučljivo čuvanje pilećeg mesa u zamrzivaču (na -18ºC) za celo sirovo pile je jedna godina. Iznutrice u zamrzivaču čuvamo samo 3-4 meseca kao i kuvane/pečene delove pilećeg mesa i celo kuvano/pečeno pile. U frižideru (na 4ºC) sirovo pileće meso može stajati samo 1-2 dana, a kuvano, odnosno pečeno pileće meso u frižideru može ‘čekati’ 3-4 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija