EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE! Probajte čudo od poslastice

Pixabay

11:13 Recepti 0

stil/informer.rs | 22. 01. 2020.

EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE! Probajte čudo od poslastice

Kremasti slatkiš koji se pravi baš brzo i baš lako

Sastojci: 450 g hrskavog keksa po izboru, 500 ml mleka, 2.5 kašike kukuruznog sirupa, 3 kašike šećera, 1 žumance, 1 kap ekstrakta vanile.

Za preliv: 4 kašike šećera, 2 kašičice kakao praha, 1 kašika mleka, 50 g putera.

Priprema: Polovinu mleka stavite da provri, a dok se zagreva u drugu polovinu dodajte žumance, kukuruzni sirup, šećer i ekstrakt vanile. Promešajte da se lepo sjedini pa sipajte u provrelo mleko i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Skuvani krem pokrijte plastičnom folijom i stavite da se hladi u frižideru.

Pleh obložite folijom, pa stavite sloj keksa, a zatim nanesite sloj krema,pa ponovite postupak i na kraju završite redom keksa.

Pripremite preliv: Pomešajte šećer i kakao, pa umešajte u mleko i zagrejte na ringli. Kad krene da vri, dodajte puter i mešajte dok se lepo ne rastopi i sjedini s mlekom. Prelijte preko torte, pa poslasticu odložite da prenoći u frižideru.

Uživajte!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]