• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: creativabox.com

22.01.2020

12:18

(VIDEO) DA LI STE PROBALI MANASTIRSKI KROMPIR? Ako niste, obavezno to učinite, baš se lako priprema a preukusan je!

Recepti

(VIDEO) DA LI STE PROBALI MANASTIRSKI KROMPIR? Ako niste, obavezno to učinite, baš se lako priprema a preukusan je!

Podeli vest

Krompir spreman u rerni može biti izuzetno zdrav i sočan obrok

Sastojci: 

600gr krompira; 150ml maslinovog ulja; 5 čenova belog luka; origano; 5 listova lovora; so i biber; 150ml vode; 1 limun.

Priprema: 

Zagrejte vodu do ključanja, a onda dodajte so. Isecite krompir na kriške pa ga preručite u pleh. Isecite beli luk pa dodajte krompiru. Dodajte lovor, origano i beber. Prelijte sve to sa vodom u kojoj ste rastopili so i maslinovo ulje. Izmešajte sve pa pecite u rerni oko 15 do 20 minuta na 250 stepeni (dok voda ne ispari), a zatim oko 20-30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Izvadite krompir, dodajte sok od jednog limuna i prelijte krompir sokom. Zapecite još 5-10 min, služite i uživajte.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemam

pre 4 godine

Na svinjskoj masti ispecite krompir isecen na kriske uz dodatak ruzmarina i soli/vegete. Iskljucite rernu, ovlas poprskajte krompir sa vinskim sircetom (moze rukama, a najbolje prskalicom), zatvorite i ostavite 10-ak minuta da se stisa. Ko voli, moze da doda alevu ljutu ili slatku papriku preko krompira (pred kraj pecenja). Dobice lep ukus, a i boju. Maslinovo ulje ne koristiti preko 120°C, a obicno, rafinisano suncokretovo ulje nikako ne koristiti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija