• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa

30.01.2020

16:30

PUDING SA ČOKOLADOM I URMAMA PO RECEPTU KEJT MIDLTON! Kraljevski desert!

Recepti

PUDING SA ČOKOLADOM I URMAMA PO RECEPTU KEJT MIDLTON! Kraljevski desert!

Podeli vest

Ako volite slatkiše onda ćete sigurno biti oduševljeni – omiljeni desert Kejt Midlton, koji je, uzgred, veoma popularan kod kraljice Elizabete II

Recept za kraljevski desert podelio je bivši kuvar britanske kraljevske porodice Daren MekGrejdi. Prema rečima kuvara, puding od čokolade je vrlo lak za pripremu i biće odlična poslastica u hladnim zimskim danima.

(VIDEO) VOĆNA SALATA ZA DOBAR POČETAK DANA! Slatko uživanje

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE AMERIČKE PALAČINKE! Ako su vam dosadile obične, PREDLAŽEMO DA PROBATE OVE!

Sastojci za 6 porcija

Za puding:

170 g urmi, isečenih na 8 delova
1 kašika sode
240 ml ključale vode
60 g putera
170 g šećera,
225 g tamne čokolade
1 jaje
230 g brašna
1 kašika vanile
1 kašika prašak za pecivo

Za sos:

312 g žutog šećera
200 g putera
125 g tamne čokolade
9 kašika slatke pavlake

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Sjedinite sve sastojke za sos i stavite da ključaju na jakoj vatri i kuvajte 4 minuta. Podelite sos na dva dela, jedan (oko 350 ml) ostavite za puding, drugi za ukras.

Urme stavite u kipuću vodu dodavanjem sode. Mešajte dok se soda ne rastopi i ostavite da se ohladi.

Maslac i šećer aktivno pomešajte, dodajte jaje i esenciju vanile i nastavite da mutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim urme i čokoladu. Sve mešajte dok ne postane glatka smesa. Smesu stavite na sos od hladnog pudinga.

Prekrijte sve folijom i stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista. Kada je puding gotov, zagrejte preostali sos. Stavite puding na tanjir i prelijte sosom. Poslužite sa šlagom ili sladoledom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija