• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/informer.rs

01.02.2020

12:28

PILEĆA SUPA SA POVRĆEM I JOGURTOM! Idealna za hladne dane!

Recepti

PILEĆA SUPA SA POVRĆEM I JOGURTOM! Idealna za hladne dane!

Podeli vest

Ukusna supa koja će ugrejati vaš stomak po ovom hladnom zimskom vremenu

Sastojci:

oko 500 g pilećeg mesa
1 veća glavica crnog luka
150 g graška

150 g tikvica (mešavina povrća može da bude po želji i od karfiola, kukuruza, ili upotrebiti zamrznuto mešano povrće )
2 veće šargarepe
1 koren peršuna
0,5 veze peršunovog lista
2-3 kašike pirinča, opranog oceđenog
oko 3 kašike ulja
2 ravne kašikice soli
2 pune kašikice vegete
0,5 kašikice bibera
1 ravna kašikica crvene paprike
na vrh kašikice ljute crvene paprike, po želji
1 srednja kašika brašna
oko 1,5 l vode
2-3 dl jogurta, po ukusu

Foto: Screenshot (YouTube)

Priprema:

Prvo piletinu iseći na manje komade. Zatim povrće očistiti i oprati, pa iseći na sitnije kocke. U veći sud sipati malo ulja, pa dodati kockice crnog luka i kratko prodinstati na tihoj vatri. Nakon toga mu dodati piletinu i pržiti mešajući samo par minuta. Zatim dodati u sud pripremljeno povrće i ostaviti oko 5 minuta da se dinsta, a za vreme dinstanja nekoliko puta promešati. Sada posuti prvo sa brašnom, pa dobro promešati, pa onda dodati crvenu papriku i samo kratko promešati sve zajedno. Naliti sa vodom, pa dodati začine i promešati, pa ostaviti čorbu da provri. Kada je čorba provrila smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri poklopljeno oko 40 minuta. Zatim dodati u čorbu pirinač i promešati, pa nastaviti kuvanje još oko 15 minuta dok sve fino ne omekša. Na samom kraju kuvanja probati ukus i još dodati začine po želji. Zatim na kraju sipati u čorbu jogurt, promešati i ostaviti da dobro proključa. Kada je čorba gotova posuti je sa seckanim peršunovim lišćem i toplo servirati uz svež hleb.

PIJETE KAFU SVAKI DAN? Stavite malo SOLI i popravite njen ukus!

(ANKETA) INFORMER BIRA FAVORITA ZADRUGOVIZIJE! Izaberite vaš OMILJENI PAR, a mi ćemo pobednika proglasiti uoči TAKMIČENJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija