• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/informer.rs

01.02.2020

14:12

MUSAKA SA PILETINOM, SIROM I PANČETOM! Raj za sve gurmane!

Recepti

MUSAKA SA PILETINOM, SIROM I PANČETOM! Raj za sve gurmane!

Podeli vest

Preukusan obrok za celu porodicu

Sastojci:

oko 1,5 kg krompira
500 g pilećeg belog mesa bez kosti
250 g mesnate slanine pančete

2 veće glavice crnog luka
350 g tvrdog sira
3 kašike ulja

Začini za meso:

1 puna kašikica soli
malo mlevenog bibera, po ukusu
malo mlevene čili paprike

Foto: Printscreen You Tube

Za krompir:

2 ravne kašikice soli
malo mlevenog bibera

Za preliv:

3 jaja
250 g kisele pavlake
malo čili paprike

PILEĆA SUPA SA POVRĆEM I JOGURTOM! Idealna za hladne dane!

PIJETE KAFU SVAKI DAN? Stavite malo SOLI i popravite njen ukus!

Priprema:
Krompir oljuštiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Staviti u jednu činiju i posoliti i blago pobiberiti. Belo meso iseći na trake debljine oko 1 cm. Tvrdi sir iseći na tanke komade, a slaninu iseckati na sitnije komade. Krompir i sir treba podeliti na dva dela. Sada uzeti jedan dublji tiganj, pa ubaciti crni luk i slaninu, pa preliti sa malo ulja. Kratko propžiti, pa dodati belo meso i sve zajedno dinstati oko 10-ak minuta, pri tom često promešati. Pred kraj dinstanja posoliti, pobiberiti i posuti sa malo mlevene čili paprike. Uključiti rernu da se greje na 200°C. Pripremiti jedan srednji, dublji pleh, pa dno pleha tanko nauljiti i rasporediti pola količine krompira. Preko toga staviti dinstano belo meso i onda prekriti sa komadima sira. Sada preko mesa rasporediti drugi deo krompira i sira. Pripremiti preliv, jaja umutiti viljuškom, pa dodati kiselu pavlaku i sve zajedno dobro umutiti. Sipati preliv preko krompira i sira i posuti sa malo čili paprike. Musaku staviti da se peče na 200°C i peći oko 40 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz salatu od paradajza, kupusa, ili po želji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija