• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: natašineslastice

09.02.2020

14:36

(VIDEO) PITA OD ORAHA! Savršenstvo ukusa!

Recepti

(VIDEO) PITA OD ORAHA! Savršenstvo ukusa!

Podeli vest

Tražiće se parče više

Sastojci:

150 g margarina ili maslaca
250 g brašna
1 jaje

1 prašak za pecivo
70 g šećera

Nadev:

6 belanaca
10 kašika šećera
6 žumanaca
230 g mlevenih oraha
50 g otopljene čokolade
2 kašike brašna
šećer u prahu za posipanje

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. U veću posudu sipajte pripremljeno brašno, maslac ili margarin sobne temperature, jaje i šećer. Izmesite testo. Podelite ga na dva jednaka dela i od svakog napravite lopticu. Tepsiju dimenzija 20×35 cm nauljite i pobrašnite. Na pek papir stavite testo, zatim stavite drugi pek papir i razvaljajte ga na dimenzije tepsije. Povremeno nakon što odvojite gornji pek papir, testo možete potiskivati lenjirom da dobijete ravnije rubove. Oklagijom testo zarolajte i prebacite ga u tepsiju. Ukoliko je potrebno rubove u tepsiji malo pritisnite prstima. Za nadev izmiksajte belanca u čvrsti sneg. Posebno izmiksajte žumanca sa šećerom, tako da postanu penasti. Dodajte istopljenu čokoladu i brašno, zatim kratko izradite mikserom. Dodajte pripremljena belanca i kratko promešajte varjačom. Nakon što dodate mlevene orahe, sve sjedinite varjačom. Pripremljenu smesu rasporedite u tepsiji preko testa. Drugi deo testa razvaljajte na način kao prvo testo i prebacite ga u tepsiju preko nadeva. Ukoliko vam je deo testa ostao priljubljen uz stranice tepsije, odrežite ga. Viljuškom izbockajte površinu testa. Kolač stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C 30-35 minuta. Ostavite ga da se ohladi. Pre služenja kolač posipte šećerom u prahu.

KOLUTIĆI LUKA UMOTANI U SLANINU! Preukusna grickalica za sve prilike!

POGAČICE ZA DOBRO JUTRO! Ukusne i jednostavne!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija