ZAPEČENI SUTLIJAŠ! Kremasta poslastica iz rerne!

Printscreen You Tube

19:35 Recepti 0

stvarukusa/informer.rs | 23. 02. 2020.

ZAPEČENI SUTLIJAŠ! Kremasta poslastica iz rerne!

Omiljena dečija poslastica dobila je drugačiji ukus koji će vam se još više svideti

Sastojci:

400 g pirinča
1 l mleka od soje
11 kašika šećera
štapić cimeta
300 g kajsija
4 jajeta
4 kašike šećera u prahu

Printscreen You Tube

Priprema:

1.Kuvati pirinač s mlekom i 3 kašike šećera oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja dodati štapić cimeta, pa ga izvaditi na kraju.

2. Kajsije očistiti i iseći na kriškice. Ukuvati sirup od 5 kašika šećera sa 300 ml vode. Dodati voće u sirup i kuvati ga 5 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

3. Umutiti jaja s 3 kašike šećera i umešati ih pažljivo u sutlijaš. Ređati u slojevima pirinač i kompot od kajsija u manjim posudama za pečenje, pa peći oko 30 minuta u rerni. Posuti šećerom u prahu i vratiti u rernu na kratko da se karamelizuje.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]