• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakina kuhinja/informer.rs

01.03.2020

08:26

SAMO ZA SLADOKUSCE! Napravite štrudlu sa rogačem i orasima na bakin način!

Recepti

SAMO ZA SLADOKUSCE! Napravite štrudlu sa rogačem i orasima na bakin način!

Podeli vest

Rogač možete koristiti kao zamenu za kafu, kakao, toplu čokoladu, kao dodatak sutlijašu, pudingu, voćnom frapeu, za posipanje voćnih salata, kao dodatak musliju... ili za savršenu bakinu štrudlu

Potrebno je :

20 g kvasca
300 ml mleka
2 žumanca
50 ml ulja

korica limuna
oko 550 g brašna
kašičica šećera
200 g mlevenih oraha

OSVEŽAVAJUĆI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA! Brza poslastica koja će vas ODUŠEVITI

(VIDEO) HRSKAVE PRŽENICE! Idealan doručak ili večera

 

100 g rogača
šećer u prahu
100 g suvog grožđa

Foto: Pixabay

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku i dodati šećer. Kad nadođe kvasac dodati ulje, žumanca, rendanu koricu limuna, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo. Pokriti da se odmori. U mlevene orahe dodati prah šećer i mleko, pa izjednačiti da orasi budu malo vlažni. Isto tako i sa rogačima. U jedno i drugo rasporediti suvo grožđe. Testo podeliti na dva dela. Razviti na 1,5 cm, pa na pola nadeva rasporediti najpre orah, pa odozgo rogač. Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom polovinom. Pokriti da odmori, pa peći na 180 stepeni oko 50 minuta. Seći kad se sasvim ohladi.

POGLEDAJTE VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija