KREMASTI BUJON OD KOSTIJU, PLANETARNO POPULARAN! Zdrav, produžava mladost, čuva zglobove!

Shutterstock

10:02 Recepti 0

novosti.rs/informer.rs | 29. 03. 2020.

KREMASTI BUJON OD KOSTIJU, PLANETARNO POPULARAN! Zdrav, produžava mladost, čuva zglobove!

Najbolji delovi piletine za pripremu ovog eliksira su vrhovi krilaca, a pogotovo nožice koje su i izvor hijaluronske kiseline...

Kremasti bujon od pilećih kostiju, nalik na naše pihtije, postao je hit u svetu jer je prepun kolagena, najrasprostranjenijeg proteina u telu koji nas, kao lepak, drži “u komadu”. Žene ga prave kod kuće, ali i odlaze u restorane koji ih poslednjih godina imaju na meniju, čak i u varijanti “za poneti”.

GURMANSKE LAZANJE NA VIŠE NAČINA! Sa pečurkama, prazilukom, belim vinom...

POSLASTICA U KOJOJ ĆE UŽIVATI CELA PORODICA! Iskoristite period izolacije i napravite ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM!

Kako je kolagen jedan od strukturnih elemenata kože ali i mnogih drugih tkiva u telu, ishrana u kojoj ima mnogo ove želatinaste mase može da spreči prevremeno starenje, nastanak bora, ali i bolne zglobove. Želatin je, zapravo, kuvani kolagen.

Sastojci: 1 kg pilećih nožica, 6 celih čenova belog luka, crni luk isečen na četvrtine, 3 prepolovljene šargarepe, 2 komada celera presečena na pola i dve kašičice crnog bibera.

Pixabay

Priprema: Sve sastojke stavite u veliku šerpu i do vrha ulijte vodu. Kada voda počne da vri smanjite temperaturu i ostavite da se supa kuva poklopljena, dva sata, mada se preporučuje da to činite i duže kako biste iskoristili sve hranljive sastojke. Zatim promešajte i posolite po ukusu.

ISKORISTITE KUHINJSKE OSTATKE NA PRAVI NAČIN: Evo za šta sve možete da upotrebite KAFU, LIMUN I ČAJ - ODUŠEVIĆETE SE!

Kada se tečnost prohladi ulijte je u plastične posude i zamrznite, da biste mogli da je konzumirate u svako doba. Navodno, bilo bi idealno da dnevno pojedete 1/4 šolje odmrznutog želatina. Efekte ćete primetiti, kažu, već posle dva dana.

Možete da isprobate i jednostavnije recepte, na primer da kuvate jednaku količinu vrhova pilećih krilaca i ostalih pilećih kostiju (začinjenih po želji). Jedino što je svima zajedničko jeste to da povremeno sa vrha morate da skidate tamnu penu koja će se tokom kuvanja s vremena na vreme pojavljivati.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]