UZ POMOĆ OVOG TRIKA SAČUVAJTE SMEŽURANO VOĆE I POVRĆE! A evo na koji način će vam DUŽE OPSTATI!

Pixabay

10:19 Recepti 0

skmagazin.rs | 30. 03. 2020.

UZ POMOĆ OVOG TRIKA SAČUVAJTE SMEŽURANO VOĆE I POVRĆE! A evo na koji način će vam DUŽE OPSTATI!

Evo gde grešite!

Ako vam voće i povrće predugo stoji, posle nekoliko dana će se smežurati, ali to ne znači da treba da ih bacite.

Pixabay

Naime, u njima se i dalje nalaze hranljive materije, a sve što treba da uradite je da skinete smežuranu koru i iskoristite ostatak voća.

POSNE DOMAĆE BAJADERE, slasne i ukusne, TOPE SE U USTIMA!
 

Kada su u pitanju uveli šargarepa i peršun, potopite ih u hladnu vodu na jedan sat.

Shutterstock

Povrće ne bi trebalo da perete odmah nakon kupovine, već pre korišćenja, jer voda pospješuje razvoj plesni i brže propadanje.

OBRADUJTE SVOJA NEPCA! Neodoljivi, vazdušasti, crno-beli rolat!
 

Preporučuje se da jabuke i banane držite podalje od drugog voća, jer podstiču truljenje. Banane razdvojte iz svežnja, i trajaće vam duplo duže.

Shutterstock

Poznato je da se bobičasto voće brzo kvari, zato čim primetite trule bobice uklonite ih odmah. Ostatak operite u toploj vodi.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]