PILETINA NA TRI NAČINA! Ukusan i sočan ručak

Shutterstock

14:15 Recepti 0

stvarukusa.rs | 24. 04. 2020.

PILETINA NA TRI NAČINA! Ukusan i sočan ručak

Volite piletinu, a ne želite samo da je grilujete

Pogledajte naše recepte za pripremu savršene piletine za večeru ili ručak.

Recepti su jednostavni, zanimljivi i ukusni.

Piletina sa senfom i brašnom

Ovakav način pripreme zahteva samo da imate belo meso, senf, brašno, so i biber. Piletinu isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite. Zatim je uvaljajte u senf, pa brašno i stavite u ulje da se isprži i vaše meso je gotovo. Kao prilog možete služiti šta god da volite.

Piletina sa senfom, medom i balzamikom

Pripremite kesu za zamrzivač, belo meso, med, senf, so i biber i balzamiko. U zavisnosti koliko mesa imate tako pravite i ovaj umak u kojem će meso stajati. Otprilike stavite 3 kašike meda, 2 kašike senfa i 3 kašike balzamika i sve lepo sjedinite. Sve po vašem ukusu. Piletinu posolite i pobiberite, iseckajte na kockice, pa stavite u kesu za zamrzivač. Sipajte unutra umak koji ste napravili, lepo utrljajte i ostavite u frižideru dva sata, a ako želite da lepo upije sos ostavite preko noći. Zatim je ispržite na ulju.

Shutterstock

Piletina sa paprikom i limunom

Prvo napravite sos kojim ćete premazivati piletinu tako što ćete staviti 2 kašike meda, 1 kašike soja sosa i sitno iseckan čen belog luka. Sve to lepo promešajte. Pola zelene i pola crvene paprike isecite na štapiće kao i crveni luk, stavite u posudu i posolite, pobiberite i blago prelijte sa maslinovim ulje. Promešajte. Zatim uzmite papir za pečenje, pa stavite malo paprike i luka, zatim deblju šniclu piletinu koji poslite, pobiberite i premažete umakom, zatim preko iscedite malo limuna. Sa druge strane šnicle uradite isto. Lepo je zamotajte u papir za pečenje i stavite u rernu na nekih pola sata. Ako nije gotova pecite još. Koliko mesa imate toliko puta ponavljate postupak. Svaka ide u zaseban papir za pečenje.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.