• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar Ukusa

28.04.2020

16:27

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA SA JAGODAMA! Napravite ROLAT NA JEDNOSTAVAN NAČIN!

Recepti

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA SA JAGODAMA! Napravite ROLAT NA JEDNOSTAVAN NAČIN!

Podeli vest

Obožavaćete ga!

Jednostavna poslastica koju ćete uvek praviti kada jednom probate.

Foto: Printscreen You Tube

Sastojci:

- 200 g jagoda
- 200 ml slatke pavlake
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
- 20 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 5 g želatina

(VIDEO) SLADOLED TORTA SA NUTELOM, PLAZMOM I JAGODAMA! Njam njam

 

Priprema:
Umutite belanca, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Zatim sipajte vanilin šećer, mleko, ulje, žumanca i sve sjedinite varjačom. Razlijte u pleh koji ste obložili pek papirom i protresite da se izjednači. Pecite na 190 stepeni 15-20 min. Izvadite na krpu, sklonite pek papir u uvite rolat u krpu. Ostavite da se prohladi. Umutite slatku pavlaku, pa ubacite želatin po upustvu na kesici. Sve sjediniti. Prohlađen rolat razviti i premazati umućenom slatkom pavlakom. U donji deo poređati očišćene i oprane jagode i uviti rolat u foliju i krpu, pa ostavite par sati u frižideru.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija