• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

05.05.2020

11:05

ZDRAV OBROK! Potaž od graška i krompira će obožavati cela porodica!

Recepti

ZDRAV OBROK! Potaž od graška i krompira će obožavati cela porodica!

Podeli vest

Ovaj potaž je pored fenomenalnog ukusa i veoma zasitan

Potrebni sastojci:

500 g svežeg ili smrznutog graška
Čen belog luka
Crni luk – manja glavica
Krompir – jedan srednje veličine

Neutralna pavlaka 150 ml
Maslinovo ulje
So po ukusu

Biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte izgnječen čen belog luka i krompir sitnije isečen. Sve to prelijte sa malo vode, toliko da sastojci ogreznu i kuvajte desetak minuta. Nakon toga dodajte grašak, so i biber i naljijte oko 800 ml vode i kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri. Kada je potaž skuvan, sklonite ga sa vatre, pustite par minuta da se prohladi i štapnim mikserom izblendirajte tako da se svi sastojci pretvore u kašu. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i sve dobro promešajte varjačom.

Čorbi možete dodati i hrskave krutone, koji će dodatno upotpuniti ukus.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kuvarica

pre 3 godine

Upravo sam napravila za rucak ovaj vas recept i stvarno je fenomenalan.Skoro sma kupila posudje Idila,jer sam imala sve stare serpe i lonce.Sad kad sam ih se resila sve sto skuvam je ukusno,kao i ovaj vas recpet.Pri tom nista ne zagori.Preporucujem ovaj recept nije skup,ali je ukusan i sit.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija