• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar Ukusa

08.05.2020

20:35

POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Napravite OSVEŽAVAJUĆU TORTU SA JAGODAMA!

Recepti

POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Napravite OSVEŽAVAJUĆU TORTU SA JAGODAMA!

Podeli vest

Prosto ćete je obožavati!

Ova torta vam možda deluje komplikovano za pravljenje, ali je vrlo jednostavna i oduzeće vam sat vremena sa sve pečenjem i pripremom. Uživajte u ukusu!

Foto: Pixabay

Sastojci: 

Za kompot: 

- 450 g jagoda
- 2 kašike šećera
- Sok od pola limuna

Za tortu: 

- 2 šolje brašna
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 1/2 kašike sode bikarbone
- 1 kašika košer soli
- 1/2 šolje putera
- 1 šolja šećera
- 2 velika jajeta
- 3/4 šolje kompota od jagode
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 3/4 šolje mleka
- Ružičasta boja za hranu (po želji)

Foto: Pixabay

Za preliv:

- 230 kremastog sira
- 1/2 šolje putera
- 1/4 šolje kompota od jagode
- 6 šolja šećera u prahu
- 2 kašike slatke pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- Malo košer soli
- Sveže jagode, za ukras (po želji)

HUMUS OD CVEKLE I SIRA! Zdrava i brza večera! (RECEPT)

Priprema: 
Izblendirajte oljuštene jagode, pa ih dodajte u manju šerpicu u koju ste sipali šećer i limunov sok. Kuvajte na srednje jakoj vatri. Često mešajte, nekih 25 minuta dok ne smanjite smesu za oko polovinu. Trebalo bi da dobijete oko 1½ šolje kompota od jagode. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Zagrejte rernu na 180 stepeni i premažite uljem dve okrugle tepsije od 20 cm. Zatim uzmite posudu i u njoj pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i so. U drugoj posuti mikserom umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i tečni. Dodajte jaja, jedno po jedno i dobro umutite posle svakog dodavanja. Zatim dodajte kompot od jagode i ekstrakt vanile i mutite dok se potpuno ne sjedine. Na kraju dodajte mleko. U tu smesu dodajte suve sastojke iz prve posude i mešajte dok se ne sjedine. (Ako želite ružičastu tortu, dodajte malo ružičaste boje za hranu.) Testo ravnomerno podelite u pripremljene tepsije i pecite nekih 25 minuta. Ostavite da se kolači ohlade 15 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.
Napravite preliv: U velikoj posudi umutite kremasti sir i omekašli puter dok se lepo ne sjedini, a zatim sipajte i kompot od jagode, pa opet umutite. Dodajte šećer u prahu i mutite dok se potpuno ne sjedini, a zatim dodajte slatku pavlaku, vanilu i so. Po potrebi dodajte još slatke pavlake kako biste postigli željenu konzistenciju. Uzmite jednu polovinu torte i premažite prelivom, pa je poklopite drugom polovinom torte. Zatim prelivom premažite celu tortu i ukrasite jagodama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija