• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Krstarica

22.05.2020

09:21

TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJI DORUČAK! Evo kako da napravite najbolju KAJGANU NA SVETU!

Recepti

TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJI DORUČAK! Evo kako da napravite najbolju KAJGANU NA SVETU!

Podeli vest

Prijatno!

Jaja su ukusan i zdrav izbor za doručak. Izvrstan su izvor proteina: jedno jaje sadrži 6 grama proteina sa žumancetom, a bez njega 4 grama.

Jedno jaje srednje veličine sadrži samo 80 kalorija, što znači da je idealni saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma jer ne postoje čistiji proteini od onih iz belanaca.

Međutim, nemojte prekoračiti granicu od dva jajeta dnevno ako imate problem s holesterolom, ali ukoliko baš želite ekstra porciju proteina, tada pojedite dva cela jaja i belanac trećeg jajeta.

Evo recepta zbog kojeg će svi članovi porodice poželeti da svakog jutra doručkuju jaja!

Foto: Pixabay

Potrebno vam je (za tri osobe):

- 6 velikih jaja
- ¼ šoljice mleka
- ¼ kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 1 kašika ulja
- 2 kašika umaka od sira

Priprema:

U posudi izlupajte jaja, mleko, so i biber. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. U tiganj zatim dodajte jaja i umak od sira. Pecite i mešajte dok se jaja fino ispeku – ne sme ostati mešavine u tečnom obliku.

(VIDEO) KROMPIR PITA BEZ KORA! Spremna za samo 10 MINUTA

 

Recept za umak od sira

Potrebno vam je:

- 500 ml mleka
- 4 kašike oštrog brašna
- 50 g maslaca
- 100 g narendanog tvrdog sira čedar (ili 50 g čedra i 50 g izlomljenog plavog sira)

Foto: Pixabay

Priprema:

Ulijte 500 ml mleka u veliku posudu i dodajte brašno i maslac. Zagrejte na srednjoj temperaturi pritom mešajući smesu. Mešajte brzo sve dok se maslac ne otopi i mešavina proključa – u jednom trenutku će se zgusnuti. Proključalu smesu mešajte na vatri još približno dva minuta, nakon toga dodajte unutra sir koji će se otopiti, a vi ćete dobiti ukusan umak. Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija