NAJOTMENIJA TORTA NA SVETU: Mini Pavlova s jagodama

Pixabay

19:32 Recepti 0

mondo.rs/informer.rs | 23. 05. 2020.

NAJOTMENIJA TORTA NA SVETU: Mini Pavlova s jagodama

Inspirisana gracioznom balerinom...

Veruje se da je prvi put napravljena u čast ruske balerine Ane Pavlove, tokom '20. godina prošlog veka.

Sastojci:

4 belanceta sobne temperature 

220 g sitnog šećera 

kašika skrobnog brašna 

kašičica soka od limuna 

(VIDEO) DA LI STE PROBALI PUNJENA PISMA? Oduševiće sve one koji vole slana peciva!

(VIDEO) DOMAĆINSKI RUČAK! Napravite punjene paprike

Fil:

300 ml slatke pavlake 

1-2 kašike šećera u prahu 

malo ekstrakta vanile 

jagode, borovnice...

Pixabay

Priprema:

Rernu zagrejati na 120 stepeni C. Pleh obložiti papirom za pečenje (krajeve papira namazati puterom da se zalepe za pleh i ne odižu prilikom pečenja). Šećer pomešati s skrobnim brašnom. Belanca ulupati u čvrst sneg. Dodati limunov sok i, uz postepeno dodavanje šećera, mutiti dok se šećer ne otopi. Kašikom ili špricem smesu nanositi na papir. Peći 75 minuta bez otvaranja rerne. Ugasiti rernu i ostaviti kolačiće da se postepeno ohlade. Fil: Ulupati slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile i dekorativno filovati kolačiće. Preko posuti iseckanim jagodama, borovnicama i voćem po želji. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]