• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lakirecepti.rs

11.06.2020

18:20

PRSTE DA POLIŽEŠ! Evo kako da napravite jednostavne mafine sa bananama!

Recepti

PRSTE DA POLIŽEŠ! Evo kako da napravite jednostavne mafine sa bananama!

Podeli vest

Uživaćete u svakom zalogaju!

Posni mafini, koje ćete napraviti brzo i lako. Možete ih poslužiti kao dezert ili za doručak ili večeru. Najukusniji su kada su topli ali su veoma ukusni i hladni.  

Foto: Printscreen (YouTube)

SASTOJCI:

- 3 zrele banane
- 60 ml ulja ili istopljenog margarina
- 100 gr šećera
- 250 gr brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 150 gr usitnjenih oraha (po želji)

NAJLAKŠI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA! Napravite omiljenu poslasticu BEZ KROMPIRA!

NAČIN PRIPREME:

Ugrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup za 12 mafina i svaki otvor premažite tanko uljem. 
U posudi za mešanje ugnječite 3 banane viljuškom pa dodajte ulje ili istopljeni margarin i šećer pa promešajte. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa mešavinu dodajte bananama. Lagano, ručno promešajte da se sastojci sjedine. Ukoliko želite da dodate izmrvljene orahe, dodajte ih pa promešajte još jednom. Kašikom za sladoled ili običnom kašikom rasporedite smesu ravnomerno u kalupe, na otprilike dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubačena u mafin, ne izadje suva. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija