• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jeca svastarica, Informer.rs

24.06.2020

16:00

NEVEROVATNA KOMBINACIJA PILETINE, KROMPIRIĆA I POVRĆA! Pripremite NAJZDRAVIJI RUČAK, ovome ne možete da odolite! (VIDEO)

Recepti

NEVEROVATNA KOMBINACIJA PILETINE, KROMPIRIĆA I POVRĆA! Pripremite NAJZDRAVIJI RUČAK, ovome ne možete da odolite! (VIDEO)

Podeli vest

Ovo morate da probate.

Sastojci potrebni za ovaj specijalitet:

- 1,5 kg mladog krompira

-1 kašila soli

- 1/2 kk bibera 

- 1 kašika origana

- 600 gr belog mesa

- 2 čena belog luka

- 3 kašike ulja

- 1 kašika soli

- 1/2 kk tucane ljute paprike

- 1/2 bibera

- 1 kašika karija

- 500ml soka od paradajza

- 200ml jogurta

- 1 crni luk

- 1 srednja šargarepa

- malo suvog persuna

- 100 gr kačkavalja

ZA OVAJ RUČAK POTREBNO VAM JE 500 DINARA! Može ga jesti CELA PORODICA - zasitno je i ima MESA! (FOTO)

ODLIČAN PREDLOG ZA UŽINU! Napravite hrskave štapiće sa susamom i kimom!

Način pripreme: 

U tepsiju poređati krompir, posoliti i pobiberiti po ukusu, na to dodati i malo origana, tako začinjeno staviti u rernu. Peći 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni. 

Dok se krompir peče u drugi tiganj staviti malo ulja i dodati dva isečena čena luka. Potom dodati 600 grama pilećeg belog mesa prethodno isečenog na kockice. Meso posoliti i dodati malo tucane paprike i kašičicu karija u prahu. Kada se meso uprži dodati 500 ml soka od paradajza i to ostaviti da se krčka. 

Foto: Printscreen You Tube/JECA SVAŠTARICA

Kada se meso ukrčkalo u paradajz sosu, dodati 200 ml jogurta. Krompiriće izvaditi iz rerne i posuti kolutovima crnog luka i dodati šargartepu. Na ovo povrće dodati smesu sa belim mesom, a potom posuti i rendanim sirom po izboru. Ponovo vratiti sve ovo u rernu i peći 20 minuta na 200 stepeni. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija