PREDIVAN KARAMEL KOLAČ! Savršen spoj ukusa!

Printscreen You Tube

18:40 Recepti 0

oklagija.rs/informer.rs | 02. 07. 2020.

PREDIVAN KARAMEL KOLAČ! Savršen spoj ukusa!

Obavezno probajte!

SASTOJCI:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g margarina
  • 2 kašike kakao praha
  • 150 ml mleka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 3 pudinga sa ukusom karamele
  • 1 kašika gustina
  • 150 g margarina

Ostalo:

  • Ceo keks (10 komada)
  • 100 g čokoladnog šlag krema
  • 200 ml mleka

PRIPREMA:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, kakao i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm).  Poređati lomljen keks. Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati, (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini. Puding fil sipati preko keksa. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog kolača. Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.