LAGANI RUČAK ZA VRELE DANE: Posne punjene tikvice sa celerom i šargarepom!

Shutterstock

12:48 >> 12:50 Recepti 0

bakina kuhinja/informer.rs | 05. 07. 2020.

LAGANI RUČAK ZA VRELE DANE: Posne punjene tikvice sa celerom i šargarepom!

Ako ste ljubitelj punjenih tikvica, evo jednog isprobanog recepta koji nikad nemožete pogrešiti jer svaki put uspeva...

Potrebno je:

tikvice
glavica crnog luka
glavica belog luka
100 g pirinča
pola celera, koren
šargarepa
kašika ajvara
svež paradajz
ulje, so, biber, suvi začin
200 ml kuvanog paradajza
mlevena crvena paprika
peršunov list

(VIDEO) NJAM NJAM! Napravite pletenice od testa sa paradajzom

BRZO SE PRAVE, A POJEŠĆETE SVE DO JEDNE! Pljeskavice od crnog pasulja! (RECEPT)

Printscreen You Tube/bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržiti seckani crni luk i seckanu šargarepu, dodati beli luk, seckani koren celera, opran pirinač, mlevenu papriku, začin, biber. Sve izjednačiti. Tikvice oguliti pa izdubiti, puniti pripremljenim nadevom i zatvarati kolutovima paradajza. Pleh dobro podmazati uljem pa poređati tikvice. Preliti sa 200 ml kuvanog paradajza, prekriti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.