BRZI LETNJI RUČAK! Naparavite KRMENADLE u sosu od paradajza i paprike! Ukus je fantastičan!

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja

19:15 Recepti 0

sasinakuhinja.com | 10. 07. 2020.

BRZI LETNJI RUČAK! Naparavite KRMENADLE u sosu od paradajza i paprike! Ukus je fantastičan!

Za pripremu vam je potrebno pola sata.

Potrebni sastojci:

-  800gr svinjskih krmenadli (5 komada srednje debljine i veličine)
- 15gr soli
- 3 sveže paprike (crvene Ili zelene)
- Vezica mladog luka
- 4 sveža paradajza
- 2 čena belog luka
-  ulje

- malo seckanog peršuna

OVO I DETE MOŽE! Napravite sladoled za 45 SEKUNDI - Hvalićete se KOLIKO JE DOBAR!(VIDEO) SLANI

KREKERI SA PARMEZANOM! Brza i jednostavna priprema slaniša!

Način pripreme: 

Krmenadle istući sa batom obe strane te zarezati rub na nekoliko mesta kako se ne bi savio kasnije u prženju. Posoliti i ostaviti ih da odstoje na sobnoj temperaturi. 


Papriku očistiti i narezati na komade srednje veličine, a isto tako mladi luk i paradajz. 
Na srednje jakoj vatri, na malo ulja, pržiti papriku 5 minuta uz često mešanje
Papriku izvaditi, pa dodati još malo ulja u lonac 
Sada na tu masnoću rasporediti meso i pržiti ukupno 5 minuta uz nekoliko okretanja

Printscreen You Tube/Sašina Kuhinja

Doliti malo vode (1.5dl) pa poklopiti i tako ostaviti nekoliko minuta. Okrenuti meso,  pa opet poklopiti na nekoliko minuta
Kada se sve ispržilo, fileti se vade i stavljaju u metalnu posudu i zatvaraju folijom da se ne hlade

Na tu istu masnoću dodati mladi luk i nastaviti pirjati / dinstati samo dvije minute, dodati sjeckni češnjak pa nastaviti samo pola minute. pazite da češnjak ne izgori


Sada mladi luk i beli luk politi sa 2 dl vode i rasporediti preko paradajz na onu stranu gde ste ih prerezali na pola. Poklopiti na 10 minuta ali jednom ih možete pritisnuti kutlačom kako bi prije omekšali.

Dodati papriku sa početka recepta, kratko promešati i dodati preko njih meso
Zaliti preko mesa 2 dl vode ili belog vina. 
Kuvati poklopljeno par minuta, okrenuti meso pa nastaviti još par minuta

Preko svega možete posipati i sitno seckani peršun.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.