• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

13.07.2020

20:25

SUŠI NA SRPSKI NAČIN! Umesto avokada stavite krastavac, a umesto LOSOSA...KORAK PO KORAK!

Recepti

SUŠI NA SRPSKI NAČIN! Umesto avokada stavite krastavac, a umesto LOSOSA...KORAK PO KORAK!

Podeli vest

Ako vam je losos skup zamenite ga tunjeviom, a ako ne možete da nabavite avokado koriste krastavac.

Suši se može praviti od raznih namirnica, a jedino što je zajedničko svakom su listovi od suvih algi. Dakle, kada nabavite listove algi spremni ste za suši.

Sastojci:

  • pirinač
  • losos
  • tunjevina
  • krastavac
  • avokado
  • listovi algi
  • susam

Priprema:

Najvažnija je priprema sastojaka, dok samo pravljenje sušija nije komplikovano.

Prvo se skuva pirinač i ne sme da se prekuva, već mora da bude lepljiv kako bi se suši lakše pravio. Pirinač se ne ispira vodom. Dok se pirinač hladi pripramju se ostale namirnice.

Prvi sloj je pirinač

Pirinač mora da bude lepljiv.

Obično se kombinuju riba i povrće. Najčešće se koristi avokado, ali ako ne možete da ga nabaviti koristite krastavac. Oljušti se i iseče u trake debljine santimetar.

Suši treba da bude od ribe ili račića, ali ako vam je losos skup nabavite tunjevinu ili neku drugu ribu koja je jeftinija. Riba mora da bude sveža ili dimljena. Iseče se na trake veličine avokada.

Folijom rolajte suši

Ako su losos i avokado skupi, zamenite ih tunjevinom i krastavcem.

Prvo se na radnoj površini raširi plastična folija, a oni koji nikada nisu pravili suši treba prvo da stave podmetač od bambusovih grančica, jer će ga lakše motati.

Prvo se kašikom rasporedi tanak sloj pirinča po čitavom listu od algi.

Foto: printscreen You Tube Telegraf

Secite oštrim nožem

Kašikom se kompletan list algi prekrije tankim slojem pirinča. Onda se na gornjoj ivici naređa jedna linija ribe i druga od avokada.

Polako se i ravnomerno umota suši uz pomoć plastične folije. Prilikom motanja se steže i kada se lepo učvrsti i ohladi seče se velikim oštrim nožem.

Možete napraviti i "kalifornijski suši" tako što ćete pirinač lepiti sa spoljne strane i posuti susamom, a sa unutrašnje se ređaju avokado i losos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija