EVO ŠTA SVE  MOŽETE DA URADITE SA HELJDOM! Američke palačinke, kaša i MAFINI - Sve gotovo za manje od 25 MINUTA!

Pixabay

17:40 Recepti 0

informer.rs | 06. 08. 2020.

EVO ŠTA SVE MOŽETE DA URADITE SA HELJDOM! Američke palačinke, kaša i MAFINI - Sve gotovo za manje od 25 MINUTA!

Isprobajte ova tri recepta...

Američke palačinke od heljde

SASTOJCI:

  • šolja i po heljdinog brašna
  • 300 ml mleka
  • dve kašike soka od limuna
  • četiri kašike maslaca
  • kašika šećera
  • kašičica sode bikarbone
  • veće jaje
  • kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • voće po izboru

PRIPREMA:

Pomešati mleko i sok od limuna, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. U međuvremenu sjediniti brašno, sodu bikarbonu, so i šećer. U mleko dodati jaje i vanilu, pa umutiti. Sjediniti obe smese i ostaviti da odstoji 20 minuta. U tiganju na zagrejanom maslacu peći palačinke dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Poslužiti uz voće po izboru.

Pixabay

Heljdina kaša sa mlekom i medom

SASTOJCI:

  • šolja heljde
  • dve i po šolje mleka
  • pola kašičice cimeta
  • dve kašike meda
  • na vrh noža soli

PRIPREMA:

U šerpu sipati mleko, dodati heljdu, pa kuvati na umerenoj vatri uz povremeno mešanje dok ne počne da ključa. Poklopiti, smanjiti temperaturu i lagano krčkati još desetak minuta. Potom isključiti ringlu, ostaviti da odstoji još pet minuta, pa umešati med i cimet i odmah poslužiti.

Pixabay

4. Mafini sa heljdom i bananama

SASTOJCI:

  • 250 g heljdinog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • dve veće banane
  • trećina šolje jogurta
  • veće jaje
  • kašika i po meda

PRIPREMA:

Pomešati heljdino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Banane oljuštiti i dobro izgnječiti, pa dodati med, umućeno jaje i jogurt. Sjediniti obe smese, pa izliti u kalupe za mafine. Peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.