FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!

printscreen You Tube Mr. Kitchen

16:10 Recepti 0

informer.rs | 13. 08. 2020.

FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!

Ukusne palačinke koje ćete svake nedelje praviti...

SASTOJCI:

  • šolja heljdinog brašna
  • pola kašičice soli
  • dva veća jajeta
  • šolja i po mleka
  • kašika maslaca
  • malo ulja

ZA FIL:

  • tanko sečena šunka
  • rendani kačkavalj
  • pet-šest jaja
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

U činiju staviti brašno, so, jaja, mleko i maslac, pa dobro izmiksati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata, pa još malo izmiksati.

U međuvremenu u manjem tiganju na vrelom ulju pržiti jedno po jedno jaje „na oko“, pa vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa kutlačom spuštati smesu za palačinke i peći minut-dva.

(VIDEO) MINI PICE NA PARČETU HLEBA! Doručak koji ćete odmah zavoleti

Okrenuti, sačekati 30 sekundi, pa odozgo narendati malo kačkavalja, spustiti parče tanko sečene šunke, preko nje staviti jedno jaje i preklopiti krajeve na unutra (sve četiri strane). Peći još minut. Postupak ponavljati dok ima materijala.

printscreen You Tube Mr. Kitchen



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.