• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slatkadomacica.com

03.09.2020

20:20

UKUSNA I NEODOLJIVA PESAK TORTA! Napravite pravo KREMASTO zadovoljstvo - uživaćete u svakom ZALOGAJU!

Recepti

UKUSNA I NEODOLJIVA PESAK TORTA! Napravite pravo KREMASTO zadovoljstvo - uživaćete u svakom ZALOGAJU!

Podeli vest

Topi se u ustima!

Pesak torta je savršenstvo plazme, kokosa i oraha.

LENJA PITA ZA VREDNE DOMAĆICE! Poslastica za svaki dan, PO RECEPTU NAŠIH BAKA!

Potrebni sastojci za kalup prečnika 24cm:

Za filove:

– 1 l mleka
– 130 g šećera
– 4 pudinga od vanile
– 200 g putera sobne temperature
– 120 g prah šećera
– 150 g mlevene plazme
– 130 g kokosa
– 170 g mlevenih oraha

Za ganaš:

– 60 g mlečne čokolade
– 40 g crne čokolade
– 100 ml slatke pavlake

Foto: printscreen You Tube domaći recepti

Postupak:

Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela. U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv. Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17