STARI RECEPT ZA LUČENE PAPRIKE! Godinama unazad se prave na OVAJ NAČIN - serviraju se HLADNE i uz dosta BELOG LUKA!

youtube printscreen/ Sašina Kuhinja

15:35 Recepti 0

posaljirecept.rs | 14. 09. 2020.

STARI RECEPT ZA LUČENE PAPRIKE! Godinama unazad se prave na OVAJ NAČIN - serviraju se HLADNE i uz dosta BELOG LUKA!

Nema ko ih ne voli!

Sastojci

10 crvenih pečenih paprika
1 glavica belog luka
1/2 veze peršuna
1 vrhom puna kašičica soli
6 kašika sirćeta
12 kašika ulja
250 ml vode

Boško Karanović

Priprema

Paprike ispeći na roštilju ili u rerni (zagrejati rernu na 200ºC, pa ispeći prethodno oprane i obrisane paprike dok se ljuska ne odvoji sa središnjeg dela i paprike poprime tamnobraon boju). Izvaditi paprike, odložiti u najlonsku kesu ili dublji sud i poklopiti.

Ohlađene paprike oljuštiti (po želji, ukloniti peteljke), izbockati viljuškom i složiti u činiju za serviranje. Mogu se koristiti i pečene paprike iz zamrzivača, koje je neophodno dobro ocediti.

Sitno iseckati peršunov list i beli luk. U posebnu posudu sipati sirće, so, ulje i vodu, pa dobro promešati da se so rastopi. Preliti paprike i posuti belim lukom i peršunovim listom.

Zatvoriti posudu i ostaviti u frižideru da se salata dobro ohladi. Servirati hladno, kao predjelo (uz meze) ili kao salatu uz glavno jelo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.