(FOTO) ROLAT IZ SNOVA! Osmislio ga je francuski poslastičar, a u ovome je tajna savršenog ukusa!

Pixabay

14:09 Recepti 0

tportal.hr | 25. 09. 2020.

(FOTO) ROLAT IZ SNOVA! Osmislio ga je francuski poslastičar, a u ovome je tajna savršenog ukusa!

Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rešenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim. Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski poslastičar Filip Kontičini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspeti i najvećim neznalicama u kuhinji

Sastojci:

100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70%

50 g mlečne čokolade
115 g putera
3 jaja srednje veličine
55 g šećera
5 g brašna
15 g brašna od kestena
prstohvat soli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cher(e)s ami(e)s, Je vous avais promis une petite surprise pour le goûter du jour, la voici… Comme je vous l’expliquais en story, il y a quelques années je vous ai présenté ma recette du Cakounet. Un cake au chocolat très simple mais extrêmement addictif, une petite bombe de gourmandise qui depuis à été réalisée par vous en France mais aussi beaucoup à l’étranger ! Cela me remplit de joie évidemment de voir que cette recette peut toucher autant de monde et qu’elle vous procure toujours autant d’émotions. Alors, voici ma recette : 100g de chocolat noir 72% 50g de chocolat au lait 39% 115g de beurre 120g d’oeufs 55g de sucre semoule 45g de farine T55 15g de farine de châtaigne 1 pincée de sel Faites fondre les chocolats avec le beurre. Pendant ce temps, dans un saladier, battez les oeufs avec le sucre puis ajoutez-y les deux farines. Ajoutez le chocolat fondu et une pincée de fleur de sel. Mélangez juste assez pour obtenir une pâte homogène. Versez dans un moule à cake beurrée et fariné. Mettez le cake à cuire pendant 25min à 160 degrés. Dégustez tiède, c’est encore meilleur. J’ai voulu vous partager ma plus belle photo de ce Cakounet hypra gourmand, mais en fait, les plus jolies photos.. ce sont les vôtres ! Merci à tous pour ces partages et continuez à vous éclater avec ce joli gâteau ! J’en suis RAVI. Je vous embrasse, Philippe Conticini. #philippeconticini #conticiniteam #cakounet #teamcakounet #chocolat #cake #gourmandise #partage #alamaison

A post shared by Philippe CONTICINI (@philippe_conticini) on Apr 27, 2020 at 8:22am PDT

Priprema:

Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.

U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smesa udvostruči dodajte obe vrste brašna. U tu smesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.

Izmešajte smesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zanmašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.

Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanile ili šlag od slatke pavlake



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.