• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti.com/informer.rs

25.09.2020

18:55

Mafini sa ganaš kremom! Kad probate jedan, nećete moći da se zaustavite dok POSLEDNJI NE POJEDETE!

Recepti

Mafini sa ganaš kremom! Kad probate jedan, nećete moći da se zaustavite dok POSLEDNJI NE POJEDETE!

Podeli vest

Ukusna poslastica...

SASTOJCI:

  • 95 g brašna (T-400)
  • 45 g holandskog kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 100 g kristal šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 80 ml ulja
  • 10 ml arome vanile
  • 100 ml mleka
  • 10 ml soka od limuna

Za ganaš krem:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 50 g čokoladnih kuglica

PRIPREMA:

Pre pripreme mafina, potrebno je napraviti buttermilk. Ne znam koji je naš naziv za ovaj sastojak pa ga zbog toga neću prevoditi, ali treba znati da je buttermilk mešavina punomasnog mleka i limunovog soka, koja daje mafinima sočnost koju inače ne bi imali korišćenjem samo mleka. U manju posudu sipati sok od limuna, zatim preliti mlekom i ostaviti 5 minuta da počne da se zgušnjava.

Zagrejati rernu na 180°C, kalup za mafine obložiti korpicama ili koristiti silikonski kalup.

Foto: Pixabay.com

U većoj posudi sjediniti suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu - bikarbonu i so.

U manjoj posudi sjediniti mokre sastojke: jaja, kristal šečer, smeđi šećer, aromu vanile i ulje.

Polovinu mokrih sastojaka sipati u suve, zatim dodati polovinu buttermilk-a i nežno mešati žicom nekoliko sekundi. Ponoviti postupak sa ostatkom sastojaka i mešati da se masa ujednači i da se se rastvore grudvice.

Kašikom vaditi masu i sipati u kalup za mafine puneći do pola. Bitno je da punite do pola, da bi mafini zadržali lep oblik. Ukoliko prepunite kalup, mafini će dobiti oblik pečurke i neće biti lepi. Puniti do polovine kalupa! Koristila sam mini kalup za mafine (24 kom) i ispalo je 48 malih mafina. Možete koristiti i standardni kalup,pa ćete od ove mere dobiti 12-14 velikih mafina.

Mafine peći u prethodno zagrejanoj rerni (bez ventilatora), u zavisnosti od veličine: standardne 20 minuta, male 10 minuta. Ostaviti da se ohlade, a potom ih vaditi iz kalupa.

Priprema ganaš-a: izlomiti čokoladu na kockice i staviti je u veliku staklenu posudu, slatku pavlaku zagrejati u šerpici i preliti preko čokolade, ostaviti 5 minuta, zatim mešati s vremena na vreme. Prekriti činiju plastičnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se potpuno ohladi (2h), potom umutiti mikserom (3 minuta). Krem treba da bude čvrst, kada je gotov, treba ga premestiti u dresing kresicu sa nastavkom i ukrasiti mafine po želji. . Dekorisati čokoladnim kuglicama i ostaviti u frižideru do serviranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija