NE BACAJTE BAJAT HLEB! Napravite poslasticu koja će se TOPITI U USTIMA! Ništa bolje niste probali!

Printscreen You Tube

22:17 Recepti 0

stil.kurir.rs | 30. 09. 2020.

NE BACAJTE BAJAT HLEB! Napravite poslasticu koja će se TOPITI U USTIMA! Ništa bolje niste probali!

Prijatno!

Hleb vam se ubajatio? Odličan predlog da ga iskoristite i napravite kolač od starog hleba i jabuka

Potrebni sastojci:

- 150 g šećera

- 150 g maslaca

- 6 jabuka isečenih na kolutove

- stari hleb isečen na kocke

-  200 ml mleka

- 2 jaja

- 200 ml slatke pavlake

Printscreen You Tube

Način pripreme:

 Šećer stavite u dublju šerpu i pustite da se rastopi na laganoj vatri pa mu dodajte 150 g maslaca. Kada smesa provri u nju dodajte 6 jabuka isečenih na kolutove. Pustite da smesa vrti 5 minuta i to na laganoj vatri.

Zatim jabuke izvadite jednu po jednu i slažite ih u vatrostalnu činiju. Sačuvajte smesu koju ste dobili kuvanjem jabuka. Zatim na jabuke poslažite stari hleb isečen na kocke pa po vrhu stavite još jabuka.

Zatim u posebnu činiju umutite slatku pavlaku i mleko, kao i dva jaja, pa sve to prelijte preko jabuka i hleba. Pecite jedan sat na 180 stepeni celzijusa.

Nakon toga, izvadite kolač i preko njega prelijte smesu u kojoj su se kuvale jabuke. Možete dodati i prstohvat cimeta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.