
Shutterstock
ZASLADITE se na KRALJEVSKI način! ČOKOLADNI kolač sa KRUŠKAMA, neodoljivo SOČAN i MEKAN!
Sjajan predlog za nedeljni desert...
Sastojci:
Probajte SLATKO OD NARA sa lešnicima! Veoma je AROMATIČNO, a ukus je JEDINSTVEN! (RECEPT)

ČUDESNI SVET LIKERA! 8 sjajnih RECEPATA koji će vas OBORITI s NOGU!


2 kruške
Shutterstock
50 g maslaca
150 g braon šećera
JEFTINO, a izuzetno UKUSNO! Džigerica s jabukama, prste da poližete!

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I PUDINGOM! Brzo se pravi - savršena poslastica puna FILA! (FOTO)

150 g brašna
kašičica praška za pecivo
185 g maslaca
150 g šećera
kašika kakaoa
Shutterstock
3 jaja
3 kašike mleka
vanilin ekstrakt
po četvrtina kašičice mlevenog cimeta, đumbira, karanfilića i muskatnog oraha
Pixabay
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Kruške oljuštiti, izvaditi semenke i svaku podeliti na po 8 delova približne veličine. U šerpici sjediniti maslac i braon šećer i kuvati dok se šećer ne istopi. Poređati kruške na dno modle i preliti maslacem. Jaja umutiti sa mlekom i vanilinim ekstraktom. U većoj činiji sjediniti brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao i začine. Naizmenično dodavati smesu od jaja i maslaca dok se sve ne sjedini. Preliti testo preko krušaka i staviti u rernu na 60-75 minuta. Kada je kolač gotov, pustiti da se ohladi oko 5 minuta, a zatim ga izvrnuti na tanjir.
Uživate!
Kako da napravite ROLAT OBLANDU OD MALINA I KUPINA pročitajte OVDE.
A kako ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I PUDINGOM pročitajte OVDE.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Letina kuhinja | Ponedeljak, 28. 09. 2020.