PRAVE, DOMAĆE VANILICE! Po STAROM RECEPTU - sočne, mekane i pune DŽEMA!

Printscreen You Tube

17:56 Recepti 0

Lepa i srećna | 21. 10. 2020.

PRAVE, DOMAĆE VANILICE! Po STAROM RECEPTU - sočne, mekane i pune DŽEMA!

Za bečke vanilice tvrde da su, zapravo, nastale po engleskom receptu! Ono što je sigurno jeste da su ovo savršeni sitni kolači, po mišljenju mnogih.

Sastojci:

250 gr putera

50 gr prah šećera

250 gr brašna

džem po želji

prah šećer za posipanje vanilin šećer

Za krem:

100 gr putera

200 gr prah šećera

1 vanilin šećer

Printscreen You Tube

Priprema:

Umutite penasto puter sa šećerom, pa dodajte brašno. U pleh stavite pek-papir i špricem formirajte pune krugove (da nemaju šupljinu u sredini).

Pecite 13-15 minuta, na temperaturi od oko 180C, tek da dobiju bledozlatnu boju.

Vadite pažljivo na rešetku i ostavite ih da se potpuno ohlade. Polovinu ukupnog broja biskvita namažite džemom po želji, pa polako špricom nanesite krem od vanile.

Pažljivo pritisnite drugim, "praznim" biskvitom da dobijete "sendvič".

Pospite prah šećerom koji ste prethodno zamirisali vanilom.

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.