Ručak za PRAVE sladokusce! PUNJENA muskatna BUNDEVA, jesenji SPECIJALITET!

Shutterstock

12:27 >> 12:28 Recepti 0

Ljubav&Zdravlje | 25. 10. 2020.

Ručak za PRAVE sladokusce! PUNJENA muskatna BUNDEVA, jesenji SPECIJALITET!

Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti da se sir otopi...

Sastojci:

veća muskatna bundeva

250 g mesa po izboru

manja glavica crnog luka 

četvrtina struka praziluka

2 čena belog luka

šargarepa

2-3 šampinjona

mala ljuta papričica 

2 kašike peršuna 

začini po ukusu: biber, suvi začin, mlevena crvena paprika 

50 g pirinča

Shutterstock

Priprema:

Bundevu isecite napola, očistite je od semenki i izvadite "meso". Posolite, pobiberite, prelijte s malo ulja i zapecite oko 15 minuta sa isečenom stranom nadole. Propržite seckani crni luk, dodajte praziluk, papričicu i šampinjone i ispržite ih. Dodajte krupno narendano "meso" bundeve i šargarepu i dinstajte dodajući po malo vode. Na kraju dodajte meso, propržite ga, dodajte pirinač, propržite i dodajte sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu. Zapečenu bundevu okrenite, napunite je smesom od mesa, sipajte vrlo malo vode na dno, pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti da se sir otopi.

Kako da napravite ZAPEČENU TESTETINU SA PILETINOM - nedeljni ručak za 20 MINUTA, čitajte OVDE

A kako da NAPRAVITE KARAĐORĐEVU ŠNICLU - idealan ručak, čitajte OVDE



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.