• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

25.10.2020

15:06

PIKANTNI juneći GULAŠ! Ajvar mu daje ODLIČAN UKUS, a vino SOČNOST!

Recepti

PIKANTNI juneći GULAŠ! Ajvar mu daje ODLIČAN UKUS, a vino SOČNOST!

Podeli vest

Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak

Sastojci:

500 g junetine od buta
2 crna luka
150 g šargarepe

20 ml ulja
250 g seckanog paradajza
kašičica ljute paprike
1/2 kašike ajvara

čen belog luka
1/2 čili papričice
kašika koncentrata paradajza
1/2 kašike skrobnog brašna (gustina)
kašika peršuna
so i biber

8 dl crnog vina

Foto: Shutterstock

Priprema:

Na ulju popržite junetinu naseckanu na kockice. Dodajte seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i znječeni beli luk. Vratite na vatru, dodajte seckani čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl crnog vina i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Skrobno brašno razmutite u malo vode i dodajte u čorbu. Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite peršunom.

Prijatno!

Ručak za PRAVE sladokusce! Kako da napravite PUNJENU muskatnu BUNDEVU, jesenji SPECIJALITET, pročitajte OVDE

Kako da napravite ZAPEČENU TESTETINU SA PILETINOM - nedeljni ručak za 20 MINUTA, čitajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Gulas je Madjarski specijalitet bez ajvara i vina. Mozete mu dodati sta hocete ali ga nemozete zvati gulas. Za "kradju" zasticenih brendova se placa kazna.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija